Viimeisimmät uutiset

Antennitelevisioverkossa lähetyskanavien muutos

Antennitelevisioverkossa tehtävä lähetyskanavien eli lähetystaajuuksien muutos saapuu kohti pääkaupunkiseutua. Etelä­Suomessa taajuusmuutokset alkavat alueittain kesällä ja ne tehdään loppuun vuoden 2016 aikana. Muutos ei koske kaapelin tai satelliitin kautta televisioita katselevia

Kiinteistöissä siirtymä saattaa vaatia antenni- ja päävahvistinmuutoksia. Asia on hyvä tarkistuttaa ennen varsinaisen taajuusmuutoksen ajankohtaa. Mikäli antennijärjestelmä on vanha, saattaa toimenpide edellyttää päävahvistimen uusimista.

Lähetystaajuuksia muutettaessa jaetaan televisio­ohjelmia rajoitetun ajan sekä vanhoilla että uusilla taajuuksilla. Tänä aikana taloyhtiöiden on huolehdittava vahvistimien uudelleen virittämisestä.

Kiinteistön yhteisantennijärjestelmän virityksen jälkeen on taloyhtiön asukkaiden tehtävä televisiossa tai digiboksissa kanavahaku uudelleen. Useimmat vastaanottimet etsivät kanavat automaattisesti, kun kanavahaku käynnistetään. Jotkin vastaanottimet saattavat vaatia tehdasasetusten palauttamisen ennen kanavahaun tekemistä.

Taloyhtiö tiedottaa asukkaita ajankohdasta, jolloin päävahvistin on viritetty ja kanavahaku on tehtävissä.

KOSTIN VINKKI Viestintävirastolla on neuvontapalvelu p. 0295 390 280 (arkisin klo 14.00–19.00.), joka auttaa kuluttajia television kanavahaussa taajuusmuutosten aikana.

Tilaa uutiskirjeemme ja saat uutiset ja tiedotteet jatkossa suoraan sähköpostiisi.
Lisää vinkkarista


Kaikki Vinkkarit

Kiinnostuitko? Pyydä tarjous!