Viimeisimmät uutiset

Hsy aloittaa muovipakkausten keräyskokeilun

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY on käynnistänyt toukokuussa muovipakkausten keräyksen pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella rajattuna kokeiluna. Mukana on 3200 kiinteistöä, joilla oli HSY:n energiajätteen keräys kokeilun alkaessa.
Kokeilussa energiajätteen keräys vaihtuu muovipakkausten keräykseksi. Energiajäteastiat saavat uudet ohjetarrat ja asukkaat ovat saaneet lajitteluohjeet suoraan kotiin. Lisäksi kiinteistön jätetilaan on HSY:ltä tilattavissa maksutta kuvallinen lajitteluohjejuliste.

Syksyyn 2017 asti kestävän kokeilun aikana seurataan, miten keräys onnistuu. Jos kerätty materiaali on ohjeiden mukaista ja hyvälaatuista, keräystä jatketaan.

MUOVIPAKKAUKSISTA UUTTA MUOVIA – LAJITTELE OIKEIN! Vain oikein lajiteltu muovipakkausjäte käy teollisuudelle uusien muovituotteiden raaka­aineeksi. Keräykseen käyvät täysin tyhjät muovipakkaukset, kuten

  • jogurttipurkit, voirasiat sekä leikkele ­ ja valmisruokapakkaukset
  • muovipullot, ­kanisterit ja ­purkit, korkit ja kannet erikseen
  • muovikassit, ­pussit ja ­kääreet.

Muovipakkauskeräykseen eivät kuulu muut muoviesineet kuten lelut ja ämpärit. Myöskään PVC­muovista valmistetut pakkaukset (pakkauksessa merkintä 03) ja vaarallisten jätteiden jäämiä kuten kemikaaleja, öljyä tai lääkkeitä sisältävät pullot eivät käy keräykseen.

MUUT MUOVIT SEKAJÄTTEESSÄ KAUKOLÄMMÖKSI JA SÄHKÖKSI Pakkaus­ ja muut muovit kuuluvat sekajätteeseen, jos erillistä keräystä ei ole. Niissä kiinteistöissä, jotka eivät halunneet muovipakkausten keräystä, energiajätteen keräysastiat on muutettu sekajäteastioiksi. Sekajäte kuljetetaan Vantaan Energian jätevoimalaan. Siitä tuotetaan kaukolämpöä ja sähköä. Muovi

Tilaa uutiskirjeemme ja saat uutiset ja tiedotteet jatkossa suoraan sähköpostiisi.
Lisää vinkkarista


Kaikki Vinkkarit

Kiinnostuitko? Pyydä tarjous!