Viimeisimmät uutiset

Isännöintiverkko mukana Tekesin digitalisaatio -hankkeessa

Suomalaisyritysten digitalisaatiota kehitetään miljoonan euron tutkimushankkeella. Isännöintialalta hankkeessa on mukana Isännöintiverkko Oy.

Laurea ammattikorkeakoulu ja Tampereen yliopisto ovat saaneet mittavan rahoituksen yritysten digitalisaation kehittämiseen USCO – Using Digital Co-Creation for Business Development -hankkeessa. Innovaatiorahoituskeskus Tekesin osarahoittaman kolmevuotisen hankkeen budjetti on noin miljoona euroa.

Tutkimushanke toteutetaan läheisessä yhteistyössä elinkeinoelämän kanssa. Hankkeeseen osallistuu useita erikokoisia yrityksiä: Danske Bank, Fennia, Humap Consultation, Isännöintiverkko, Kesko ja Silta Oy. Myös Verohallinto ja Keva kehittävät toimintaansa hankkeen avulla.

Tavoitteena parempaa palvelua ja toiminnan tehostuminen

Tutkimushankkeessa selvitetään, kuinka digitaalisen liiketoiminnan edellytyksiä voidaan edistää organisaatiotasolla ja palveluiden kehityksessä. Tavoitteena on kasvattaa ja laajentaa yritysten liiketoimintaa digitalisaatiota hyödyntäen, esim. tarjoamalla uudenlaisia palveluita asiakkaille. Digitaalisten palveluiden avulla voidaan sekä palvella asiakkaita paremmin että tehostaa toimintaa. Tutkimusprojektissa etsitään uutta tietoa ja kokemuksia digitaalisten, osallistavien työvälineiden ja menetelmien käytöstä. Hankkeen tavoitteena on levittää tuloksia mahdollisimman laajasti erityisesti pk-yrityksiin, joiden osalta digitalisaation edistäminen on erittäin keskeistä.

Isännöintialan digitalisoituminen ottamassa aimo harppauksen

Isännöintialan digitalisaatiosta jälkeenjäänyttä tilannetta on alalla viimeisten vuosien aikana yritetty parantaa ongelma kerrallaan yksittäisillä sovelluksilla. Niistä saatava kokonaishyöty ylläpito ja kustannukset huomioon ottaen on kaatunut kuitenkin omaan mahdottomuuteensa. Isännöinnin työkalujen kehittämistarpeet on tiedostettu jo pitkään, mutta kustannustehokasta ja järkevästi toteutettavaa ratkaisua siihen ei ole vielä ollut tarjolla. Juuri käynnistyneen hankkeen myötä isännöintialan digitalisoituminen tulee ottamaan aimo harppauksen oikeaan suuntaan.

Laurea

Laurea tutkii ja kehittää hankkeessa palveluita, johtamista sekä avoimia innovaatioita. Laureasta projektissa mukana on yrittäjyys- ja innovaatiojohtaja Krista Keränen ja projektipäällikkö Ruusa Ligthart. Laurean tutkimus keskittyy yhteiskehittämisen menetelmien käyttämiseen digitaalisen liiketoiminnan kehittämisessä. Lisäksi Laurea hyödyntää projektissa ketteriä palvelumuotoilun menetelmiä.

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto tutkii, miten johtaminen, organisaatiokulttuuri ja työhyvinvointi voivat tukea organisaatioiden digitalisoitumista. Mukana hankkeessa on Johtamiskorkeakoulun Työhyvinvoinnin tutkimusryhmä tutkimusjohtaja Kirsi Heikkilä-Tammen ja projektipäällikkö Riitta-Liisa Larjovuoren johdolla.

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Iiro Mähönen, p.010 3276 401/ iiro.mahonen@isannointiverkko.fi , Isännöintiverkko Oy

Yrittäjyys- ja innovaatiojohtaja Krista Keränen, p.046-8567483/ krista.keranen@laurea.fi, Laurea-ammattikorkeakoulu/TKI-kehitysyksikkö

Tutkimusjohtaja Kirsi Heikkilä-Tammi, p. 050 – 4201532/ kirsi.heikkila-tammi@uta.fi, Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulu

”Olen todella iloinen, että pääsimme isännöintialan edustajana mukaan hankkeeseen.” – toteaa Isännöintiverkon toimitusjohtaja Iiro Mähönen. ”Nyt näyttää lupaavalta, että pystymme vihdoin tarjoamaan asiakkaillemme sellaisia sähköisiä palveluja joihin on jo totuttu muilla elämänalueilla. Toiveemme hankkeen tiimoilta ovatkin korkealla ja uudet innovaatiot tulevat hyödyttämään koko isännöintialaa.” – jatkaa Mähönen tyytyväisenä.

Kiinnostuitko? Pyydä tarjous!