Viimeisimmät uutiset

Isännöintiverkko kannustaa 16 000 kotitaloutta mukaan Energiahukkajahtiin

Isännöintiverkko Oy kantaa oman kortensa kekoon kansallisen Energiahukkajahdin ja energiasäästöviikon puolesta. Lokakuussa ilmestyvä asukkaiden oma lehti Vinkkari on kerätty täytteen energian- ja vedensäästövinkkejä. Jokainen Isännöintiverkon taloyhtiö ja asukas voi helposti lehden vinkkejä hyödyntäen osallistua ympäristöministeriön luotsaamaan Energiahukkajahtiin. Vinkkari jaetaan kaikkiin Isännöintiverkon 16 000 kotitalouteen viikolla 42.

Energiankulutus koostuu monista asioista, joihin niin taloyhtiö kuin yksittäiset asukkaat voivat vaikuttaa merkittävästi pelkästään omilla käyttötottumuksillaan. Asiantuntija-arvioiden mukaan jopa 10–15 prosenttia rakennusten energiansäästöpotentiaalista olisi saavutettavissa ilman kalliita ja raskaita korjaustoimenpiteitä. Helppoja konkreettisia keinoja ovat esimerkiksi energian ja veden turhan kulutuksen karsiminen. ”Turhaan kulutukseen ja sen aiheuttamiin kustannuksiin voidaan vaikuttaa aktiivisella asukkaiden ja osakkaiden tiedottamisella ja siinä isännöitsijä on avainasemassa”, toteaa Isännöintiverkon viestintäpäällikkö Virpi Uuttera ja jatkaa isännöintialalla käydyn keskustelun tiedottamisen tärkeydestä kannattavan. ” Täsmällinen ja oikea-aikainen, monia eri viestintäkanavia hyödyntävä tiedottaminen, maksaa itsensä nopeasti takaisin tuntuvina säästöinä ja hyödyttää kaikkia asukkaita ja osakkaita.”

Osana laajaa tiedotuspalettiaan Isännöintiverkko tuottaa Vinkkariksi nimettyä asukastiedottamiseen keskittyvää lehteä. Syksyn Vinkkari antaa ajankohtaisia käytännön vinkkejä arjen energiansäästöön niin lämmityksen, sähkön kuin vedenkäytön osalta. Lehden vinkkejä hyödyntäen jokainen Isännöintiverkon taloyhtiö ja yksittäinen asukas voi ryhtyä omalta osaltaan Energiahukkajahtiin, vaikka vain vähentämällä lämpimän veden käyttöä, ikkunoita tiivistämällä tai taltuttamalla kodin sähkösyöpön, keittiön. ”Kun tiedostaa, mistä kaikesta oma energiankulutus koostuu, voi säästää jo pienilläkin käyttötottumuksiensa muutoksilla huomattavia summia mukavuudesta tinkimättä”, kiteyttää Uuttera tiedottamisen merkitystä.

Energiankulutus on taloyhtiössä korjausrakentamisen ohella suurin yksittäinen menoerä. Vastikkeesta 30 % menee energiaan. Energiankulutusta vähentävillä toimenpiteillä voidaankin saada helposti tuntuvia säästöjä. Tähän tähtää myös ympäristöministeriön johdolla 3.10. käynnistynyt Energiahukkajahti, joka on kiinteistö- ja rakennusalan toimijoiden yhteinen energiatehokkuuskampanja. Kampanjalla haastetaan taloyhtiöitä vähentämään energiankulutustaan yksinkertaisin keinoin. Energiahukka haukkaa jopa 30 prosenttia taloyhtiön energiasta. Pahimmillaan se tarkoittaa taloyhtiölle kymmenien tuhansien eurojen turhia kustannuksia vuodessa. Yksittäisen kotitalouden kohdalla vuodessa tuhlataan siis noin etelän äkkilähdön verran rahaa.

Isännöintiverkko Oy isännöi pääkaupunkiseudulla yli 300 taloyhtiötä ja on koko 40-vuotisen historiansa ajan ollut mukana kehittämässä parempaa isännöintiä. Yrityksen liikevaihto on noin 6 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 60 henkilöä neljässä toimipisteessä pääkaupunkiseudulla. Vinkkari on Isännöintiverkon asukkaiden neljä kertaa vuodessa ilmestyvä lehti. Vinkkarin avulla pureudutaan taloyhtiön tärkeisiin asioihin, kuten osakkaiden tekemiin muutostöihin, vastuisiin, turvallisuuteen, jätteiden lajitteluun ja taloyhtiöasumisen yleisiin pelisääntöihin.

Lisätietoja: Isännöintiverkko Oy, viestintäpäällikkö Virpi Uuttera, puh. 050 558 7954, virpi.uuttera@isannointiverkko.fi.

Lue Energiasäästö-Vinkkari pdf-muodossa.

Syksyn Vinkkarin aiheina mm.

  • Taloyhtiön hoitokulut 2015
  • Miten säästää lämmityskustannuksissa
  • Vedensäästövinkit
  • Keittiö on kotimme sähkösyöppö
  • Viihdettä vähemmällä kulutuksella
  • Energiatehokas valaistus
  • Kylmävuotojen lämpökamerakuvaukset
  • Vesikalusteiden vuototarkastukset
  • Energiakulutuksen seuranta
Kiinnostuitko? Pyydä tarjous!