Viimeisimmät uutiset

Trampoliini taloyhtiössä – kuka vastaa kunnossapidosta?

Aurinko houkuttelee taloyhtiön asukkaat pihalle pitkän talven jälkeen viettämään aktiivista aikaa eri askareiden parissa. Talkoissa tai omaksi iloksi kitketään, istutetaan, maalataan ja laitetaan paikkoja kuntoon. Lapset leikkivät ulkona, ja mahdollisesti taloyhtiön pihalle on toivottu myös trampoliinia. Trampoliinin asentamiseen, käytön valvontaan sekä tarvittaessa huoltamiseen kannattaa paneutua huolellisesti.

Trampoliinin saa asentaa taloyhtiön alueelle, mutta kunnossapitovastuusta kannattaa sopia tarkasti. Kunnossapito voi olla esimerkiksi laitteen kunnon tarkkailua valmistajan ohjeiden mukaisesti, ja mikäli puutteita havaitaan, tulee käyttö kieltää, kunnes laite on kunnossa.

Trampoliini on asennettava ohjeiden mukaan, sekä sitä on käytettävä turvallisuusohjeita noudattaen. Ohjeissa on määritelty muun muassa hyppijöiden määrä (yleensä yksi kerrallaan) sekä painorajoitus. Vanhempien tulee valvoa, että lapset noudattavat ohjeita.

Jos osakas ostaa itse trampoliinin taloyhtiön tontille, tulee siitä sopia taloyhtiön kanssa, sillä taloyhtiöllä on valtuus kieltää asia. Taloyhtiön kanssa tulee myös sopia, kuka vastaa trampoliinin kunnossapidosta, ja siitä on hyvä tiedottaa kaikkia asukkaita.

On hyvä muistaa, että trampoliinia voivat käyttää taloyhtiön ulkopuolisetkin lapset

Jos varotoimista, kunnossapidosta ja aikuisten valvonnasta huolimatta sattuu tapaturma, monilla asiakastaloyhtiöllä voimassa oleva AsumisPLUS­ -tuote korvaa tapaturmasta aiheutuneet hoitokulut taloyhtiön asukkaille ehtojen mukaisesti 18 000 euroon asti ilman omavastuuta. Vakuutusehtojen kannalta on tärkeää hakeutua lääkärinhoitoon 14 vuorokauden kuluessa tapaturmasta. Jos tapaturma sattuu talossa vierailevalle lapselle, korvaa AsumisPLUS myös hänelle aiheutuneen tapaturman hoitokuluja 5 000 euroon asti ilman omavastuuta.

Vakuutus on voimassa ympäri vuorokauden taloyhtiön piha­alueella, yhteisissä tiloissa ja talkoissa sekä talkootyöhön liittyvillä matkoilla. Vakuutus kattaa myös muut kuin talossa vakituisesti asuvat henkilöt tapaturman hoitokulujen osalta 5 000 euroon saakka. Talon ulkopuolisille voidaan maksaa vain hoitokulujen korvauksia ehtojen mukaan. 1.1.2016 lukien vakuutusturva on täydentynyt luunmurtumakorvauksella, joka maksetaan tapaturman yhteydessä.

Turvallisuus ja kemikaaliviraston (TUKES) verkkopalvelusta voi esimerkiksi löytää ohjeita ja lisätietoa trampoliineista ja varotoimenpiteistä.

Turvallista yhdessäoloa!

Tilaa uutiskirjeemme!

Bralevan uutiskirje ilmestyy kerran kuukaudessa. Kirje sisältää asumisen hyötytietoa taloyhtiön osakkaille ja asukkaille. Uutiskirjeen tilauksen voit peruuttaa milloin tahansa uutiskirjeestä löytyvän linkin kautta.

*) =pakollinen tieto

 

Teksti: Howden Finland Oy