Paloturvallinen taloyhtiö 2024 -webinaari nyt katsottavissa
Pelastuslain muutos toi vuoden vaihteessa vastuun palovaroittimien toiminnasta taloyhtiölle. Taloyhtiön hallituksessa kannattaa reagoida muutokseen nyt, jotta lakisääteiset vastuut on täytetään siirtymäajan puitteissa. Tästä syystä järjestimme helmikuussa paloturvallisuutta ja Pelastuslain muutosta koskevan webinaarin. Tallenteen pääset nyt katsomaan täältä.
Tarjoamme palovaroittimet asennuksineen nyt edulliseen hintaan, jotta taloyhtiön palovaroittimet saadaan kerralla kuntoon. Näin hallitus varmistaa lakisääteisten vastuidensa täyttymisen.
Laitteiden päivitys suoritetaan yhteistyössä Wirmax Oy:n kanssa ja se sisältää:
-Laitteet
-Asennuksen
-Paristot
-Vanhojen varoittimien hävittäminen
Koko paketin hinta on
Akullinen varoitin: 98 € / palovaroitin (sis. alv)
Paristollinen varoitin: 89 € / palovaroitin (sis. alv)
Ota yhteyttä myynti@braleva.fi. Pystymme antamaan tarkan tarjouksen yhtiöjärjestyksen perusteella. Asiantuntijamme antavat mielellään lisätietoa!
Mitä taloyhtiön kannattaa tarkistaa paloturvallisuutensa toteutumisesta?
Ota tästä webinaarissa läpikäymämme tarkistuslista käyttöönne:
1. Varmistakaa, että lakisääteinen pelastussuunnitelma on ajan tasalla
Lakisääteisen selvityksen talon turvallisuusjärjestelyistä voi suorittaa sertifioitu yritys tai isännöintitoimisto, jonka teknisillä isännöitsijöillä on kokemusta suunnitelman luomisesta. Voit esimerkiksi pyytää isännöitsijän tai huoltoyhtiön kautta tarjouksen Bralevalta taloyhtiönne tarpeisiin.
2. Tavaroiden säilytys niille suunnitelluissa tiloissa
Yleisten tilojen siisteys on ehdottoman tärkeä osa paloturvallisuutta. Jos tiloista on päästävä nopeasti tulipalon syttyessä pois, tavarat eivät saa olla pelastajien eivätkä pelastautujien tiellä.
Varmistakaa säännöllisesti, ettei yleisissä tiloissa säilytetä sinne kuulumattomia asioita. Kiinteistöhuolto käy tiloja läpi kiinteistökierrosten yhteydessä ja informoi isännöitsijöitä mahdollisista riskeistä. Yleisimpiä erilliskustannuksella poistettavia asioita ovat lastenrattaat, pahvilaatikot ja käytöstä poistetut kalusteet.
3. Järjestäkää taloyhtiössänne turvallisuuskävely
Turvallisuuskävelyn aikana käydään läpi taloyhtiön alueella paloturvallisuuteen vaikuttavat havainnot. Kävelyyn olisi hyvä osallistua ainakin taloyhtiön hallituksen, puheenjohtajan, isännöitsijän sekä kiinteistöhuollon. Kävelyn aikana havainnoidaan esimerkiksi jäteasemat, taloyhtiöiden käytävät sekä häkkivarastot ja niissä olevat riskit, kuten helposti syttyvät tavarat tai muut puutteet ja huomiot.
4. Ilkivallan torjuminen (paloturvallisuuden näkökulmasta)
Pitäkää roskakatokset ja muut palavaa materiaalia sisältävät tilat lukittuna. Sisäänkäyntien ja käytävien lukitseminen edesauttaa paloturvallisuuden toteutumista pitämällä asiattomat henkilöt poissa tiloista.
5. Määrittäkää taloyhtiölle kokoontumispaikka
Kokoontumispaikan tulisi olla kaikkien tiedossa, joten siitä on hyvä tehdä esimerkiksi laminoitu ohje taloyhtiön ilmoitustaululle. Näin jokainen pääsee lukemaan ja tutustumaan ohjeeseen, jotta tietää minne kokoontua tulipalon sattuessa. Kun jokainen on ohjeistettu saapumaan samaan paikkaan, osataan pelastushenkilökunnalle kertoa, ketkä naapureista puuttuvat, ja pelastajat osaavat tarkastaa hädän hetkellä oikeat asunnot.
6. Kartoittakaa palovaroittimien kunto
Pelastuslain muutos siirsi vastuun palovaroittimien hankinnasta ja kunnossapidosta taloyhtiölle (tai rakennuksen omistajalle) 1.1.2024 alkaen. Lue artikkelistamme, miksi palovaroittimien kunto kannattaa kartoittaa jo hyvissä ajoin ennen pelastuslain muutokselle annetun siirtymäajan loppua.