Häiriöstä ilmoittaminen
Jos kokee naapurinsa aiheuttavan häiriötä, kannattaa siitä aina ensimmäisenä puhua häiriötä aiheuttavan naapurin kanssa. Harvemmin kukaan tahallaan häiriköi, ja häiriön aiheuttaja ei itse välttämättä tiedä häiritsevänsä. Useimmiten asiat ratkeavat asiallisesti puhumalla.
Jos puhuminen ei tuota tulosta ja häiritsevä käyttäytyminen on toistuvaa, siitä kannattaa ilmoittaa isännöitsijälle. Ilmoitus tehdään kirjallisesti ja ilmoituksesta tulee käydä ilmi häiriön syy, ajankohta ja kesto. Häiriön laadusta riippuen siihen puuttuminen voi tarvita useamman naapurin vastaavan huomion.
Akuuteissa turvallisuutta vaarantavissa häiriötilanteissa tulee olla aina ensisijaisesti yhteydessä suoraan viranomaiseen.
Huomautukset ja varoitukset
Järjestyshäiriöihin puututaan antamalla huomautus tai hallituksen varoitus huoneiston hallintaanotosta häiriön aiheuttajalle. Mikäli huoneisto on vuokrattu, varoitus toimitetaan myös vuokranantajana toimivalle osakkeenomistajalle tiedoksi. Osakkeenomistajalla on velvollisuus puuttua vuokralaisensa aiheuttamaan häiriöön ja häiriön jatkuessa purkaa/ irtisanoa vuokrasopimus.
Mikäli häiriökäyttäytyminen jatkuu varoituksesta huolimatta, voi taloyhtiö yhtiökokouksen päätöksellä ottaa huoneiston hallintaansa. Huoneiston hallintaanottoa on aina järeä toimenpide, ja varoituksen pitää perustua todisteelliseen näyttöön. Siksi kirjalliset ilmoitukset ovat tarpeen.
Tilaa uutiskirjeemme!
Bralevan uutiskirje ilmestyy kerran kuukaudessa. Kirje sisältää asumisen hyötytietoa taloyhtiön osakkaille ja asukkaille. Uutiskirjeen tilauksen voit peruuttaa milloin tahansa uutiskirjeestä löytyvän linkin kautta.
*) =pakollinen tieto