Viimeisimmät uutiset

Autot omille paikoilleen

Pysäköinti taloyhtiön alueella on mahdollista vain pysäköintiin osoitetuilla paikoilla. Niiden vuokraamisesta ja käytöstä voi olla tarkemmat ohjeet järjestyssäännöissä. Parkkipaikkaa tarvitsevan tulee tehdä kirjallinen vuokrasopimus taloyhtiön kanssa. Myös sähköauton latausmahdollisuudesta tulee sopia taloyhtiön kanssa aina erikseen. Mikäli itse ei omista autoa, ei pääsääntöisesti voi varata paikkaa omalle vieraalleen.

Taloyhtiön parkkipaikat ovat ensisijaisesti liikennekäytössä olevia autoja varten. Myös talli on pysäköintiä, ei varastointia varten, mikä olisi paloturvallisuusriskin ohella käyttötarkoituksen vastaista käyttöä. Mopoille ja moottoripyörille on usein omat paikkansa. Tällöin on huomioitu paloturvallisuus, oman huoneiston eteen moottoriajoneuvon voi pysäköidä, mikäli rakenteet on suunniteltu kestämään mahdollista tulipaloa. Mikäli asiasta on epävarma, ovat tekniset isännöitsijämme apuna asian selvittämisessä.

Jos taloyhtiössä on vieraspaikka, se on nimensä mukaan tarkoitettu taloyhtiössä satunnaisesti käyville vieraille. Sitä ei saa omia itselleen pysyväiskäyttöön.
Peräkärryjen, asuntoautojen/vaunujen jne.säilyttäminen taloyhtiön alueella on harvemmin mahdollista. Myöskään auton romut eivät kuulu pihalle, vaan ne pitää asianmukaisesti huolehtia romutettavaksi.

Pelastustiet on pidettävä aina vapaina! Kävelyteillä, jotka toimivat myös pelastusteinä, voi hätätapauksessa ajaa vain tavaran noudon/purun ajan ja silloinkin erityistä varovaisuutta noudattaen. Lähtökohtaisesti autoja ei tule pysäköidä siten, että ne estävät pelastusviranomaisten ja muiden taloyhtiössä asuvien normaalia liikkumista. Tämä koskee myös vieraiden pysäköintiä.

Viherpysäköinti on kiellettyä! Kesäaikaan pysäköintipaikkoja löytyy mitä ihmeellisimmistä paikoista, jolloin hankaloitetaan myös kiinteistöhuollon pihan kunnossapitoa. Mopon tai moottoripyörän, autosta puhumattakaan, pysäköiminen omalle takapihalle ei ole sallittua.

Sääntöjen vastainen pysäköinti aiheuttaa turvallisuusriskin ja hankaloittaa muiden elämää. Huomautusten ohella välillä joudutaan turvautumaan myös viranomaisiin ja ulkopuoliseen hinausapuun. Myös yksityistä pysäköinninvalvontaa käytetään. Siihen päädytään yleensä silloin, kun ulkopuoliset hyödyntävät taloyhtiön parkkipaikkoja.

Tilaa uutiskirjeemme!

Bralevan uutiskirje ilmestyy kerran kuukaudessa. Kirje sisältää asumisen hyötytietoa taloyhtiön osakkaille ja asukkaille. Uutiskirjeen tilauksen voit peruuttaa milloin tahansa uutiskirjeestä löytyvän linkin kautta. *) =pakollinen tieto