Viimeisimmät uutiset

Avaimista pidettävä hyvää huolta

Lukitusturvallisuus on asukkaan omaisuuden ja koko taloyhtiön turvan kannalta tärkeää. Kaikista asunnon avaimista tulee pitää hyvää huolta. Avaimiin ei tule liittää nimi-, osoite- eikä mitään muitakaan tunnistetietoja, joilla se voidaan yhdistää asuinpaikkaan. Ole tarkkana, kenelle luovutat avaimesi tai ulko-oven avauskoodin.

Ilmoita kadonneesta avaimesta isännöintitoimistoon

Jos avain katoaa tai joutuu luvattomasti ulkopuolisen haltuun, ilmoita siitä aina isännöintitoimistoon. Katoamisen jälkeen on välittömästi selvitettävä, voidaanko sitä käyttää väärin. Kalareissulla merenpohjaa pudonneesta avaimesta tuskin on harmia, mutta jos avain katoaa esim. illanvieton aikana hävinneessä käsilaukussa tai lapsen urheilukentällä unohtuneen hupparin/repun mukana, tilanne on toinen. Käsilaukussa todennäköisesti on myös henkilötietoja ja alakouluikäisten lasten vaatteissa ja tavaroissa useimmiten vähintäänkin nimi ja usein myös vanhempien puhelinnumero, joiden perusteella on helppo jäljittää avaimen alkuperä.

Mikäli riski väärinkäyttöön on olemassa, lukot kannattaa saman tien sarjoittaa uudestaan. Se on pieni kustannus ja helppo toimenpide verrattuna mahdolliseen vahinkoon. Taloyhtiöissä, joissa on elektroninen lukitusjärjestelmä, kadonneen avaimen poistaminen käytöstä käy kädenkäänteessä. Myös huoneiston vaihtaessa omistajaa tai asukasta uudelleensarjoitusta kannattaa harkita.
Lukkoliike tekee sarjoituksen isännöintitoimiston tilauksesta.

Tarvitsetko lisää avaimia?

Osakkeenomistaja voi tilata itselleen tai vuokralaiselleen uusia avaimia. Avaintilaus tehdään isännöitsijätoimistoon, joka ylläpitää tilaukseen tarvittavia osakas– ja lukostotietoja. Vuokralainen tarvitsee avaimia tilatakseen osakkeenomistajalta aina valtakirjan, joka tulee esittää isännöintitoimistolle ennen tilausta.

Tilaa avaimia helposti lomakkeen kautta

Yleisavaimen käyttö

Taloyhtiön yleisavainta säilytetään tavallisesti kiinteistöhuollossa ja/ tai isännöintitoimistossa. Yleisavaimen käyttöön on aina perusteltu syy. Kun käynnit liittyvät taloyhtiön vastuulle kuuluviin huolto- ja kunnossapitotoimenpiteisiin, mittareiden lukuun tai ennalta sovittuihin kuntokartoituksiin ja tarkastuksiin, niistä ilmoitetaan osakkaalle aina etukäteen, ja käynnistä jätetään huoneistoon lappu, jossa kerrotaan, kuka on käynyt, milloin ja miksi. Oman lukunsa tuovat hätätapaukset, jolloin huoneistoon on päästävä nopeasti esim. tulipalon tai vesivahingon vuoksi. Jos osakasta ei tavoiteta, käynnistä ilmoitetaan jälkikäteen.

Jos asunnossasi on turvalukko tai taloyhtiön yleisavain ei sovi lukkoosi, vara-avain kannattaa toimittaa kiinteistöhuoltoon mahdollisia vika- ja ovenavauskäyntejä varten. Tulipalon, vesivahingon, sairauskohtauksen tai muun hätätapauksen sattuessa ovi joudutaan muuten murtamaan auki. Korvausvastuu määräytyy kunnossapitovastuun mukaan. Vakuutus korvaa oven, jos syy oven murtamiseen kuuluu vakuutuksen piiriin.

Unohtuiko avain kotiin?

Voit tilata ovenavauksen taloyhtiösi kiinteistöhuollon palvelu/päivystysnumerosta. Numerot löytyvät pääsääntöisesti kiinteistön ulko-ovista. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi! Ovi voidaan avata vain talonkirjaan/ väestötietojärjestelmään asukkaaksi merkitylle henkilölle.

Tilaa uutiskirjeemme!

Bralevan uutiskirje ilmestyy kerran kuukaudessa. Kirje sisältää asumisen hyötytietoa taloyhtiön osakkaille ja asukkaille. Uutiskirjeen tilauksen voit peruuttaa milloin tahansa uutiskirjeestä löytyvän linkin kautta. *) =pakollinen tieto