Viimeisimmät uutiset

Häiritsevä elämä ja metelöinti

Jokainen voi järjestää kotonaan satunnaisia juhlia. Hiljaisuusajat ja naapurit tulee silloinkin huomioida. Toistuva pikkutunneille jatkuva juhlinta ja öinen metelöinti eivät kuulu taloyhtiöön.

Satunnainen juhlinta on ok

Jokainen voi silloin tällöin järjestää juhlia kotonaan. Hiljaisuusajat ja naapurit tulee kuitenkin huomioida. Omista juhlistaan kannattaa ilmoittaa naapureilleen etukäteen.

Juhlien järjestäjä huolehtii, että keskustelun ja musiikin äänenvoimakkuus pysyy kohtuullisena ja muutenkin vältetään tarpeetonta häirintää. Jos juhlat jatkuvat pikkutunneille, iltaa kannattaa lähteä jatkamaan läheiseen baariin, niin muut saavat nukkua rauhassa. Juhlien järjestäjä vastaa aina myös vieraidensa käyttäytymisestä.

Hiljaisuusaikoja tulee noudattaa

Järjestyssäännöissä on maininta hiljaisuusajasta, joka tyypillisesti ajoittuu 22–7 väliseen aikaan, ja sitä pitää noudattaa. Hiljaisuusaikana kukaan ei tieten tahtoen aiheuta ylimääräistä meteliä, eikä tee mitään välttämättömyydestä poikkeavaa.

TV ja muut laitteet laitetaan hiljemmalle, omaan äänenkäyttöön kiinnitetään huomiota ja arkiset askareet kuten pyykinpesu ja imurointi tehdään päiväsaikaan. Lasten leikkeihin liittyvät äänetkään eivät myöhäiseen ilta-aikaan enää kuulu normaaliin äänimaailmaan.

Hiljaisuusaikoihin on kiinnitettävä huomiota myös viikonloppuisin,  juhlapyhinä ja satunnaisia juhlia järjestettäessä.

Metelöinti hiljaisuusaikana on yleisin syy huomautuksiin. Jatkuessaan se poikkeuksetta johtaa hallituksen varoitukseen huoneiston hallintaanotosta.

Häiritsevä elämä

Toistuva pikkutunneille jatkuva juhlinta, juopottelu, kovaääninen riitely ja öinen metelöinti eivät kuulu taloyhtiöön. Häiritsevään elämään liittyy usein myös uhkaava käyttäytyminen naapureita kohtaan sekä ilkivalta taloyhtiön omaisuudelle. Käyttäytymisen taustalla on usein mielenterveys- tai päihdeongelmia.

Jos meteli on kohtuuttoman kovaa ja jatkuu pitkään, siihen voi puuttua. Jos tilanne on niin uhkaava, että syystä tai toisesta ei uskalla siihen itse puuttua, paikalle kannattaa kutsua poliisi tilannetta rauhoittelemaan. Toistuvista häiriöistä tulee ilmoittaa myös isännöitsijälle. Isännöitsijä ei saa tietoa viranomaisten tekemistä käynneistä.

Häiritsevä elämä on maksamattomien vastikkeiden ohella yleisin syy hallituksen varoituksiin huoneiston hallintaanotosta ja monesti myös johtaa siihen.

Tilaa uutiskirjeemme!

Bralevan uutiskirje ilmestyy kerran kuukaudessa. Kirje sisältää asumisen hyötytietoa taloyhtiön osakkaille ja asukkaille. Uutiskirjeen tilauksen voit peruuttaa milloin tahansa uutiskirjeestä löytyvän linkin kautta.

*) =pakollinen tieto