Viimeisimmät uutiset

Huoneiston hallintaanotto

Vuosittain osa hallituksen varoituksista johtaa huoneiston hallintaanottoon. Lähtökohtaisesti rikkomuksen tulee olla olennainen ja häiritä merkittävästi muita taloyhtiön asukkaita. Huoneiston hallintaanotto on aina järeä toimenpide

HALLINTAANOTTO PERUSTUU ASUNTOOSAKEYHTIÖLAIN 8 LUKUUN, JA SEN PERUSTEENA VOI OLLA: • Vastikkeen maksun laiminlyönti • Häiritsevä elämä • Järjestysmääräysten rikkominen • Huoneiston huono hoito tai • Huoneiston käyttötarkoituksen vastainen käyttö.

Mikäli varoituksen syynä ollut häiriö jatkuu tai sitä ei määräaikaan mennessä korjata, taloyhtiö voi ottaa huoneiston hallintaansa. Yleisin syy hallintaanottoon on maksamattomat vastikkeet ja ”hyvänä kakkosena” tulevat häiritsevä elämä ja siivottomuus/huoneiston huono hoito.

Huoneiston hallintaanotosta päätetään yhtiökokouksessa ja häätöpäätöstä haetaan käräjäoikeudesta. Hallintaanotettu huoneisto vuokrataan viipymättä edelleen käypään hintaan. Taloyhtiöstä tulee vuokranantaja, ja vuokratulot jäävät taloyhtiölle saamatta jääneiden vastikkeiden, mahdollisten korjauskulujen ja hallintaanottoprosessista aiheutuneiden kulujen kattamiseksi. Loput tilitetään aikanaan osakkeenomistajalle.

Pisimillään huoneiston hallintaanotto voi kestää kolme vuotta kerrallaan. Hallintaanotetun osakkeen voi myydä, mutta taloyhtiön tekemä sopimus sitoo myös uutta omistajaa.

Tilaa uutiskirjeemme!

Bralevan uutiskirje ilmestyy kerran kuukaudessa. Kirje sisältää asumisen hyötytietoa taloyhtiön osakkaille ja asukkaille. Uutiskirjeen tilauksen voit peruuttaa milloin tahansa uutiskirjeestä löytyvän linkin kautta.

*) =pakollinen tieto