Viimeisimmät uutiset

Ilmoita omistuksestasi isännöintitoimistolle!

Osakkeenomistajalla on oikeus käyttää hänelle kuuluvia oikeuksiaan vasta, kun hänet on merkitty osakeluetteloon. Osakekirjan siirtomerkinnän tekee myyjä.

Jos ostat tai saat muulla tavoin taloyhtiön osakkeita, ilmoita saannosta viipymättä isännöintitoimistolle. Osakkeenomistajalla on oikeus käyttää hänelle kuuluvia oikeuksia vasta, kun hänet on merkitty osakeluetteloon tai hän on antanut yhtiölle muulla tavoin asiasta luotettavan selvityksen.

Osakeluettelomerkintää edellytetään esim. yhtiökokoukseen osallistumisessa.

Usein kysytyt kysymykset sivultamme voit lukea tarkemmin, mitä asiakirjoja osakeluettelomerkintää varten tarvitaan eri tilanteissa.

Totta vai tarua?

Isännöitsijä tekee osakekirjan siirtomerkinnät –  tarua

Osakekirjojen siirtomerkintöjen tekeminen askarruttaa välillä. Toisinaan tulee vastaan käsitys, että isännöitsijä tekisi siirtomerkinnät. Isännöintitoimisto ei ole osallisena osakekaupassa, eikä siitä syystä tee myöskään siirtomerkintöjä. Siirtomerkinnän tekee aina myyjä. Juridisesti siirtomerkintä ei edellytä ”virallisen” tahon hyväksyntää, vaan osakekirjaan kirjataan henkilöiden nimet, joille siirretään, siirrettävät osuudet, paikka ja päivämäärä sekä siirtäjän allekirjoitus.

Tilaa uutiskirjeemme!

Bralevan uutiskirje ilmestyy kerran kuukaudessa. Kirje sisältää asumisen hyötytietoa taloyhtiön osakkaille ja asukkaille. Uutiskirjeen tilauksen voit peruuttaa milloin tahansa uutiskirjeestä löytyvän linkin kautta. *) =pakollinen tieto