Viimeisimmät uutiset

Jätteet järjestykseen

Juhlapyhien aikaan jätteiden määrä on poikkeuksellisen suuri. Lisäksi tyhjennyspäivät voivat poiketa tavallisesta ja tyhjennysväli voi olla normaalia pidempi. Tässä muutama vinkki, joilla pääset yli pahimman ja ylimääräisiltä kustannuksiltakin saatetaan säästyä.

KANSI KIINNI Jouluna jäteastiat helposti pursuilevat ääriään myöden täynnä. Jos jäteastia on niin täynnä, ettei kansi mene enää kiinni, veloitetaan siitä tuntuva lisäkulu. Pidä asunnossasi kaikki kuivat ja haisemattomat roskat, kuten lahjapakkaukset, kunnes roska-astiat on jälleen tyhjennetty.

ÄLÄ JÄTÄ ROSKIA JÄTE- ASTIOIDEN ULKOPUOLELLE Myös niistä veloitetaan erikseen.

LITISTÄ PAHVIT Kaikki astiat täyttyvät! Tilaa säästyy, kun jokainen litistää omat pahvinsa ja pakkauslaatikot ennen kartonginkeräykseen laittamista.

LAHJAPAPERIT SEKAJÄTTEESEEN Lahjapapereissa on paljon painoväriä ja päällysteitä sekä tarrojen ja teippien jäänteitä. Ne eivät kelpaa paperinkeräykseen.

TINA VAARALLISEN AINEEN KERÄYKSEEN Käyttämättä jääneet tinat kannattaa säästää seuraavaa vuotta varten. Pois heitettävät tinat viedään vaarallisen aineen keräyspisteeseen. Tinaa ei saa laittaa taloyhtiön jätekeräykseen, koska se sisältää paljon lyijyä.

Lisätietoja kierrätyskeskuksen sivuilla.

KINKUN PAISTORASVA Jähmettynyt kinkun paistorasva ja ruuan tähteet biojätteeseen. Kinkun paistorasvaa EI saa kaataa viemäriin eikä wc-pönttöön! Jähmettyessään se tukkii putkistot ja aiheuttaa kalliita vahinkoja.

JOULUKUUSET KERÄTÄÄN MAKSUTTA Kuuset voi viedä jätehuoneen tai jäteastioiden ulkopuolelle. Ne kerätään bio- tai sekäjäteastioiden tyhjennyksen yheydessä.

VALOSARJAT SERKERÄYKSEEN Rikkoutuneet valosarjat kuuluvat sähkö- ja elektroniikkakeräykseen. Pienille sähkölaitteille löytyy keräyspisteitä mm. suurimmista tavarataloista.

Tilaa uutiskirjeemme!

Bralevan uutiskirje ilmestyy kerran kuukaudessa. Kirje sisältää asumisen hyötytietoa taloyhtiön osakkaille ja asukkaille. Uutiskirjeen tilauksen voit peruuttaa milloin tahansa uutiskirjeestä löytyvän linkin kautta.

*) =pakollinen tieto