Viimeisimmät uutiset

Jos poltat, älä savuta muita!

Nykyään yhä harvempi enää polttaa. Tupakointi taloyhtiössä ei ole yleinen, mutta sitäkin hankalampi ja ikävämpi ongelma kohdalle sattuessaan. Sen ohella, että tupakansavu haisee pahalle, se on myös terveydelle haitallista.

Haitallisuutensa vuoksi tupakointi voidaan taloyhtiössä tarvittaessa kieltää kokonaan huoneistoparvekkeilla ja jopa huoneiston sisäosissa. Tämän mahdollistaa vuoden 2017 alusta voimaan tullut uusi tupakkalaki. Jo aikaisemminkin tupakointi on ollut kiellettyä taloyhtiön yleisissä tiloissa, porrashuoneessa, yleisillä parvekkeilla, taloyhtiön välittömässä läheisyydessä ja muissa taloyhtiön määrittelemissä paikoissa piha-alueella, kuten leikkikentällä ja sen läheisyydessä.

Jos tupakoit, tupakoi taloyhtiön määrittelemällä tupakointipaikalla siten, että se ei häiritse muita. Älä anna naapureillesi ja taloyhtiölle aihetta puuttua tupakointiisi. Huolehdi, että myös vieraasi noudattavat taloyhtiösi sääntöjä. Tupakantumppeja ei heitellä pitkin pihaa eikä parvekkeelta alas.

Tähän mennessä tupakointikieltoa on haettu varsin maltillisesti koko Suomessa, ja sama pätee myös Isännöintiverkon isännöimiin kohteisiin. Vain muutamassa taloyhtiössä kieltopäätös on saatu pitkän hakuprosessin jälkeen. Kieltopäätökset ovat vielä varsin tuoreita, joten kiellon noudattamisesta ja valvonnan onnistumisesta ei ole vielä kokemusta.