Viimeisimmät uutiset
Keittiö on kotimme sähkösyöppö
Eniten sähköä kuluu keittiössä. Kylmäsäilytyslaitteet vievät jo viidesosan koko kulutuksesta. Myös ruoan valmistamisella ja astioiden pesulla on merkitystä.
KYLMÄLAITTEET
- Säädä lämpötila oikein, jääkaappi + 6 ja pakastin – 18.
- Avaa vain tarvittaessa, ota ja laita kaikki yhdellä kertaa.
- Jäähdytä ruoka ennen jääkaappiin laittamista.
- Sulata pakasteet jääkaapissa.
- Sijoita kylmälaitteet etäälle lämmönlähteistä.
- Varmista riittävä ilmankierto.
- Huolla: tarkista ovien tiivisteiden kunto, sulata, puhdista lauhdutin.
- Aika hankkia uusi? Uudet kylmälaitteet kuluttavat vain murto- osan vanhoihin verrattuna.
RUUANVALMISTUS
- Suosi vähän kuluttavia laitteita kuten mikroa ja vedenkeitintä.
- Käytä oikean kokoista ja kannellista valmistusastiaa.
- Säädä teho pienemmälle heti kiehumisen jälkeen.
- Hyödynnä esi- ja jälkilämpö. Uunissa, jonka lämpötila on 200 °C, on vielä 30 minuutin kuluttua lämpöä noin 120 astetta.
Tilaa uutiskirjeemme ja saat uutiset ja tiedotteet jatkossa suoraan sähköpostiisi.
Lisää vinkkarista
Kiinnostuitko? Pyydä tarjous!