Viimeisimmät uutiset

Keittiö on kotimme sähkösyöppö

Eniten sähköä kuluu keittiössä. Kylmäsäilytyslaitteet vievät jo viidesosan koko kulutuksesta. Myös ruoan valmistamisella ja astioiden pesulla on merkitystä.

KYLMÄLAITTEET

  • Säädä lämpötila oikein, jääkaappi + 6 ja pakastin – 18
  • Avaa vain tarvittaessa, ota ja laita kaikki yhdellä kertaa
  • Jäähdytä ruoka ennen jääkaappiin laittamista
  • Sulata pakasteet jääkaapissa
  • Sijoita kylmälaitteet etäälle lämmönlähteistä
  • Varmista riittävä ilmankierto
  • Huolla: tarkista ovien tiivisteiden kunto, sulata, puhdista lauhdutin
  • Aika hankkia uusi? Uudet kylmälaitteet kuluttavat vain murto- osan vanhoihin verrattuna.

RUUANVALMISTUS

  • Suosi vähän kuluttavia laitteita kuten mikroa ja vedenkeitintä
  • Käytä oikean kokoista ja kannellista valmistusastiaa
  • Säädä teho pienemmälle heti kiehumisen jälkeen
  • Hyödynnä esi- ja jälkilämpö. Uunissa, jonka lämpötila on 200 °C, on vielä 30 minuutin kuluttua lämpöä noin 120 astetta.

Tilaa uutiskirjeemme!

Bralevan uutiskirje ilmestyy kerran kuukaudessa. Kirje sisältää asumisen hyötytietoa taloyhtiön osakkaille ja asukkaille. Uutiskirjeen tilauksen voit peruuttaa milloin tahansa uutiskirjeestä löytyvän linkin kautta.

*) =pakollinen tieto