Viimeisimmät uutiset

Keittiö on kotimme sähkösyöppö

Eniten sähköä kuluu keittiössä. Kylmäsäilytyslaitteet vievät jo viidesosan koko kulutuksesta. Myös ruoan valmistamisella ja astioiden pesulla on merkitystä.

KYLMÄLAITTEET

  • Säädä lämpötila oikein, jääkaappi + 6 ja pakastin – 18.
  • Avaa vain tarvittaessa, ota ja laita kaikki yhdellä kertaa.
  • Jäähdytä ruoka ennen jääkaappiin laittamista.
  • Sulata pakasteet jääkaapissa.
  • Sijoita kylmälaitteet etäälle lämmönlähteistä.
  • Varmista riittävä ilmankierto.
  • Huolla: tarkista ovien tiivisteiden kunto, sulata, puhdista lauhdutin.
  • Aika hankkia uusi? Uudet kylmälaitteet kuluttavat vain murto- osan vanhoihin verrattuna.

RUUANVALMISTUS

  • Suosi vähän kuluttavia laitteita kuten mikroa ja vedenkeitintä.
  • Käytä oikean kokoista ja kannellista valmistusastiaa.
  • Säädä teho pienemmälle heti kiehumisen jälkeen.
  • Hyödynnä esi- ja jälkilämpö. Uunissa, jonka lämpötila on 200 °C, on vielä 30 minuutin kuluttua lämpöä noin 120 astetta.

Tilaa uutiskirjeemme ja saat uutiset ja tiedotteet jatkossa suoraan sähköpostiisi.




Lisää vinkkarista


Kaikki Vinkkarit

Kiinnostuitko? Pyydä tarjous!