Viimeisimmät uutiset

Koko perheen pelastautumissuunnitelma tulipalon sattuessa

Oikea toiminta tulipalossa on elintärkeää! Tulipalossa pitää rakennuksesta pystyä poistumaan nopeasti ja turvallisesti. Aikaa poistumiseen on vain 2–3 minuuttia.

Tee yhdessä perheesi kanssa oma pelastautumissuunnitelma. Suunnitelkaa poistumisreitit joka huoneesta. Ota lapset mukaan suunnitelman laatimiseen. Kerro, ettei tulipalossa saa mennä piiloon! Poistumisharjoitus kannattaa tehdä pimeässä. Se voi olla jopa elämys koko perheelle.

Huoneistosta ei voi poistua savua täynnä olevaan porraskäytävään. Turvallisinta on silloin pysyä omassa asunnossa ja odottaa palokuntaa. Toisena poistumisreittinä hätätilanteessa voidaan käyttää parveketta, ikkuna-aukkoa tai palokunnan tikasautoa. Älä mene parvekkeelle, jos alapuolella palaa.

Ilmoita itsestäsi huutamalla, vilkuttamalla valoja, heiluttamalla kädellä ikkunasta tai soittamalla hätäkeskukseen 112. Tuki raot, jos savua tulee sisään.

Havaitse nopeasti

Jos kaikista ehkäisevistä toimenpiteistä huolimatta palo syttyy, on toimittava nopeasti! Palon havaitsemiseen on olemassa hyvä keino. Palovaroitin havaitsee tulipalon yleensä tehokkaasti, kunhan varoitin on asennettu käyttöohjeiden mukaan kattoon ja sen paristoissa on virtaa.

Testaa palovaroittimien toimivuus säännöllisesti. Asunnon jokaisessa kerroksessa pitää olla vähintään yksi varoitin. Jos pinta-ala on yli 60 m2, täytyy määrää lisätä. Suositeltavaa on, että jokaisessa tilassa, jossa yövytään, on oma palovaroitin.

Tilaa uutiskirjeemme!

Bralevan uutiskirje ilmestyy kerran kuukaudessa. Kirje sisältää asumisen hyötytietoa taloyhtiön osakkaille ja asukkaille. Uutiskirjeen tilauksen voit peruuttaa milloin tahansa uutiskirjeestä löytyvän linkin kautta.

*) =pakollinen tieto