Viimeisimmät uutiset

Leikkipaikkojen turvatarkastus tehdään joka vuosi

Lähes jokaisen taloyhtiön pihalta löytyy tila lasten leikeille ja leikkivälineille. Leikkipaikan tulee olla käyttäjilleen turvallinen. Turvallisuuden varmistamiseksi leikkikentän ja välineiden rakenteellinen turvatarkastus kannattaa tehdä kerran vuodessa.  Tarkastuksia tekevän henkilön täytyy tuntea leikkikenttiä koskevat vaatimukset. Turvallisuudesta vastaa aina kentän ylläpitäjä.

Leikkikenttien turvallisuus on tärkeää! Leikkikenttää sekä siellä olevia leikkikenttävälineitä tulee ylläpitää koko niiden käyttöiän ajan. ”Vaikka leikkikenttäväline olisi asennushetkellä vaatimusten mukainen, se saattaa muuttua vaaralliseksi, jos sitä ei huolleta tai tarkasteta riittävän usein”, muistuttaa Leikkiturva Oy:n Juha Iso-Hätälä. Esimerkiksi talvisäiden vaikutukset pitää tarkistaa joka kevät. Myös ilkivallan aiheuttamat vauriot ovat aina mahdollisia.

Leikkiturva Oy:n tarkastajat ovat tarkastaneet tuhansia leikkivälineitä. ”Yleisemmin havaitsemiamme puutteita ovat rikkinäiset ja kuluneet rakenteet sekä riittämätön turva-alusta. Niitä löytyy lähes puolesta tarkastuskohteesta”, kertoo Juha kokemuksistaan. ”Leikkikenttävälineiden ympärillä pitää olla myös riittävästi vapaata tilaa. Myös tässä on usein huomautettavaa”, jatkaa Juha.

Huolestuttavimpia ovat puutteet ja viat, joista voi aiheutua kuristumisen, kiinnijäämisen tai putoamisen vaaraa. Näitäkin löytyy aika usein. Tällaisia puutteita ei harjaantumaton silmä aina huomaa ja siksi onkin tärkeää tarkastuttaa laitteet ammattilaisella säännöllisin väliajoin. ”Vaaralliset välineet tulee laittaa käyttökieltoon, kunnes puutteet on korjattu”, neuvoo Juha Iso-Hätälä.

Kaikki Leikkiturvan tarkastajat ovat käyneet Viherympäristöliiton (VYL) järjestämät koulutukset sekä saaneet VYL:n myöntämän pätevöitetty leikkipaikkatarkastaja -tittelin. Jokaisesta tarkastuksesta tehdään yksityiskohtainen turvatarkastusraportti valokuvineen, puutelistoineen ja riskiarvioineen. Sen perusteella on helppo arvioida leikkikentän ja välineiden kunto ja kunnostustarve sekä pyytää hinta-arvio tarvittavista korjauksista.

TURVAA LASTEN LEIKIT

  • Leikkipaikkatarkastukset
  • Huollot
  • Korjaukset
  • Leikkikenttävälineet ja ulkokalusteet

SOITA, NIIN KERROMME LISÄÄ!
Puh. 0400 211 221
www.leikkiturva.fi