Viimeisimmät uutiset

Lomakausi- Valmistele koti lomakuntoon

Kesälomakausi on aluillaan ja lomamatkat jo monilla mielessä. Tyhjillään olevat asunnot saavat myös monet pitkäkynnet liikkeelle. Koti kannattaakin jättää asutun näköiseksi. Myös yllättävistä teknisistä ongelmista ja vioista voi aiheutua suuret vahingot. Ennekuin lähdet valmistele koti lomakuntoon, niin voit nauttia ja rentoutua kesälomalla turvallisin mielin

Lomailijan muistilista

IRROTA SÄHKÖLAITTEET Paloturvallisuuden vuoksi kannattaa irrottaa kaikkien elektronisten sähkölaitteiden pistokkeet. Valmiustilassa olevat laitteet vievät myös yksin ollessaan aivan turhaan sähköä.

VENTTIILIT JA HANAT KIINNI Tarkista, että astianpesukoneen ja pyykinpesukoneen venttiilit ovat kiinni.

KYLMÄLAITTEET POIS PÄÄLTÄ Pidemmän loman ajaksi jääkaappi/ pakastin kannattaa tyhjentää, sulat
taa ja kuivattaa ja jättää loman ajaksi pois päältä. Kylmälaitteet joutuvat koville kesähelteessä.

Samalla, kun jääkaappi ja pakastin ovat tyhjillään, ne on hyvä siirtää pois paikaltaan ja tarkistaa, ettei kylmälaite vuoda. Piilevistä, pitkään jatkuneista vuodoista voi aiheutua mittavia kosteusvaurioita kiinteistön rakenteisiin. Mikäli kylmälaitteiden alla ei ole vielä vuotokaukaloita, asenna sellainen samalla ja ehkäiset koko ongelman syntymisen jatkossa.

ÄLÄ JÄTÄ RUOKAA PILAANTUMAAN Poista pilaantuvat ruuat jääkaapista ja tyhjennä roskakorit ennen lomaa. Postiluukusta tuleva haju paljastaa helposti poissaolon. Myös pöydillä olevat leivät, pilaantuvat hedelmät yms. kannatta ottaa joko mukaan tai antaa/heittää pois. Ne saattavat houkutella paikalle muurahaisia tai muita hyönteisiä.

Tilaa uutiskirjeemme!

Bralevan uutiskirje ilmestyy kerran kuukaudessa. Kirje sisältää asumisen hyötytietoa taloyhtiön osakkaille ja asukkaille. Uutiskirjeen tilauksen voit peruuttaa milloin tahansa uutiskirjeestä löytyvän linkin kautta.

*) =pakollinen tieto