Viimeisimmät uutiset

Piha kukoistavaksi säännöllisellä hoidolla

Kevätauringon säteiden sulattaessa viimeisetkin lumet taloyhtiöiden pihoilta, huomataan usein, että jotain täytyy tehdä. Ennen kauneinta vihreää aikaa näky on kaikkea muuta kuin hehkeä. Juuri tuolloin on aika tarttua puutarhasaksiin ja muihin välineisiin ja ryhtyä pihatöihin.

Kevät on pihan puolella kiireistä aikaa. Ennen lehtien puhkeamista leikataan pensaat, joiden leikkausajankohta on keväällä. Näitä ovat esimerkiksi omenapuut ja monet koristepuista. Myös istutusalueet on helpoin siistiä talven jäljiltä tässä vaiheessa.

Kasvien hoitaminen oikein on erittäin tärkeää. Väärillä leikkaustavoilla tai leikkaamatta jättämisellä kasvit voivat huonosti ja tekevät piha-alueesta usein epäsiistin näköisen. Myös turvallisuus täytyy ottaa huomioon. Pihan kasvit eivät voi rehottaa valtoimenaan, jotta näkyvyys säilyy.

Kun piha on hyvin hoidettu ja sisäänkäyntien ruukkuistutukset voimissaan, nousee kiinteistön arvo merkittävästi. Piha on kiinteistön käyntikortti. Se on ensimmäinen asia, jonka vieraatkin näkevät. Pihaa kannattaa arvostaa!

Pihan kannalta kerran tai kaksi kertaa vuodessa pidetyt talkoot eivät aina ole riittävä hoitotoimenpide. Rikkakasvit nousevat ensimmäisinä keväällä ja jatkavat kasvuaan viimeisimpien joukossa vielä marraskuussa. Tässä välissä ne ehtivät siementää ja levitä laajasti, jos niitä ei kitketä. Usein myös heinät pääsevät leviämään pahasti pensaiden joukkoon, mikä heikentää pensaiden viihtyvyyttä.

Kesälle ajoitettu pihan siivous tekee ihmeitä ja pitää piha-alueet edustavina ja kasvit tyytyväisinä. GardenLiving tekee yksittäisten hoitokäyntien lisäksi myös koko kauden kattavia hoitosopimuksia, jolloin taloyhtiö voi ulkoistaa vaikka kaikki pihatyönsä. Tällöin ammattilaisten toimesta hoituu niin pensaiden ja puiden leikkaukset, kitkennät, haravoinnit kuin istutusalueiden sekä kausiruukkujen istutukset ja huolto. Ja asukkaat voivat keskittyä tärkeimpään, eli vihreydestä nauttimiseen.

TALOYHTIÖIDEN TALKOOAIKA ON PIAN EDESSÄ Talkoisiin kannattaa tehdä suunnitelma, jotta asukkaat tietävät miten pihan kasveja hoidetaan. GardenLiving Oy tarjoaa talkooneuvontaa, jonka aikana kierretään koko piha läpi ja puutarhuri neuvoo, kuinka kasveja leikataan ja antaa myös muut hoitovinkit pihalle. Tarvittaessa puutarhuri tulee tekemään PihaCoaching® -käynnin talkoisiin ja opastaa kädestä pitäen pihan hoidon saloihin.

Palveluita pihalle ja kodin sisätiloihin

GardenLiving Oy
Mia Oksanen
pääpuutarhuri
Puh. 050 528 2641
Garden Living-verkkosivut