Viimeisimmät uutiset

Remontointi – Milloin tarvitaan rakennuslupaa?

Ennen laajamittaisten remonttisuunnitelmien käynnistämistä on hyvä selvittää oman kuntansa rakennusvalvonnasta, vaatiiko suunniteltu korjaustoimenpide rakennuslupaa. Tavallisemmin rakennuslupa tarvitaan, kun puututaan kantaviin rakenteisiin tai halutaan rakentaa kokonaan uusi tai laajentaa jo olemassa olevaa kosteatilaa. Myös sauna lasketaan sellaiseksi.

Rakennusluvan hakeminen vaatii aina ammattitaitoisen pääsuunnittelijan palkkaamista sekä suunnitelmien esittämisen taloyhtiön hyväksyttäväksi. Omat suunnitelmat eivät rakennusviranomaisille kelpaa. Viranomainen myöntää luvan aina taloyhtiölle, joten osakkaana tarvitset taloyhtiöltä valtakirjan rakennusluvan hakemiseen.

Osakkeenomistaja vastaa luvan hakemisesta aiheutuvista kustannuksista. Remontti voi alkaa vasta, kun kaikki tarvittavat luvat on saatu taloyhtiöltä ja viranomaisilta kirjallisena.

  • Kantavien rakenteiden muutokset
  • Huoneistosaunan rakentaminen
  • Käyttötarkoituksen muutos esim. vaatehuone otetaan huonekäyttöön
  • Kylpyhuoneen (märkätilan) laajennus
  • Huoneistojen yhdistäminen

Kostin vinkki

Jos huoneiston tai sen osan käyttötarkoitusta muutetaan esimerkiksi rakentamalla sauna kuivatilaan, tulee yhtiöjärjestyksen huoneistoselitelmä päivittää vastaamaan muuttunutta tilannetta. Tämä tarkoittaa yhtiöjärjestyksen muutosta, josta päätetään yhtiökokouksessa. Muutoksesta aiheutuvat kulut ovat remontinteettäjän vastuulla.

Tilaa uutiskirjeemme!

Bralevan uutiskirje ilmestyy kerran kuukaudessa. Kirje sisältää asumisen hyötytietoa taloyhtiön osakkaille ja asukkaille. Uutiskirjeen tilauksen voit peruuttaa milloin tahansa uutiskirjeestä löytyvän linkin kautta.

*) =pakollinen tieto