Viimeisimmät uutiset

Tarkista vakuutukset – remontoinnissa vastuu vahingosta työn tilaajalla

Remontin teettäjän on aina huolehdittava siitä, että työ suoritetaan hyvän rakennustavan mukaisesti. Muutostyöstä rakennusaikana tai myöhemmin aiheutuneesta vahingosta vastaa taloyhtiölle ja muille osakkaille aina työn tilannut osakas. Vastuuta ei poista työn valvonta eikä vastuu siirry esimerkiksi työn tehneelle ulkopuoliselle urakoitsijalle, vaikka tällaisesta olisi urakkasopimuksessa sovittu. Vastuu ei myöskään siirry asuntokaupan yhteydessä seuraavalle osakkaalle. Jos portaikkoon, hissiin tai taloyhtiön muuhun omaisuuteen tulee pysyviä vaurioita, tulee ne korvata.

Tarkista aina ennen huoneistoremonttia, että kodin vakuutukset ovat ajan tasalla. Kysy tarvittaessa myös taloyhtiön vakuutuksista. Taloyhtiöt vaativat usein, että osakkaalla
on ennen huoneistoremontin alkua voimassa laaja kotivakuutus. Myös remontin suorittavalla urakoitsijalla kuuluu olla voimassa vakuutukset vahinkojen ja työtapaturmien varalle.

Hyvä rakennustapa tarkoittaa, että työajoissa ja työtavoissa noudatetaan yleisesti hyväksyttyjä menettelyjä. Työt tulee tehdä viranomaismääräysten ja – ohjeiden sekä yleisesti noudatettavien rakentamisen laatutasoa kuvaavien suositusten mukaisesti. Työlle on järjestettävä valvonta. Jos osakas laiminlyö hyvää rakennustapaa, hänelle voi syntyä vahingonkorvausvelvollisuus.

Tilaa uutiskirjeemme!

Bralevan uutiskirje ilmestyy kerran kuukaudessa. Kirje sisältää asumisen hyötytietoa taloyhtiön osakkaille ja asukkaille. Uutiskirjeen tilauksen voit peruuttaa milloin tahansa uutiskirjeestä löytyvän linkin kautta.

*) =pakollinen tieto