Viimeisimmät uutiset

Tavaroiden säilytys

Huomautusten TOP 5 listalle kuuluvat toistuvat huomautukset tavaroiden säilyttämisestä porrashuoneessa. Porrashuoneessa ei saa säilyttää mitään tavaraa. Kielto koskee ihan kaikkea, kynnysmattoja, kasveja, kenkiä ja myös lastenvaunuja/rattaita. Paloturvallisuuslain näkökulmasta kielto on varsin yksisellitteinen ja ehdoton.

Erilaisten tavaroiden säilyttämisestä voi aiheutua tulipalon syttymisen tai leviämisen vaara, turvallisen poistumisen estyminen hätätilanteessa sekä tulipalon sammuttamisen vaikeutuminen. Paloturvallisuussyistä myös asunnossa tulee välttää tarpeettoman tavaran säilyttämistä ja varastointia.

  • Kulkureiteillä, porrashuoneessa, varaston käytävillä EI saa säilyttää mitään tavaraa, ei mattoja , auton renkaita, kasveja eikä lastenvaunuja.
  • Palovaarallisten aineiden säilyttäminen huoneistokohtaisissa varastoissa on kokonaan kielletty.
  • Polkupyöriä säilytetään polkupyörille osoitetuissa paikoissa. Puhdistetun pyörän voi tuoda myös omalle parvekkeelleen yleisiä tiloja likaamatta ja vaurioittamatta.
  • Lastenvaunut säilytetään niille osoitetussa tilassa ja sen puuttuessa omassa huoneistossa. Sama koskee myös rollaattoreita.
  • Huoneistokohtaisissa varastoissa voi säilyttää yhdet renkaat. Jos säilytettäviä renkaita on enemmän, niille voi varata paikan läheisestä rengashotellista.
  • Mopoja voi säilyttää polkupyörävarastossa, jos tankki on tyhjä, tuuletettu ja akkukaapelit on irrotettu ja ellei taloyhtiö toisin määrää.
  • Mopon tai moottoripyörän säilyttäminen huoneiston takapihalla ei ole paloturvallisuussyistä sallittua.

Hamstraus ja siivottomuus

Oman lukunsa tuovat tilanteet, joiden taustalla on syystä tai toisesta  pakonomainen tarve hamstrata tavaraa. Hamstraus johtuu tavallisesti joko iän tuomista tai muista mielenterveysongelmista. Hamstraus tulee yleensä ilmi sattumalta huoneisossa tehtävän korjauskäynnin yhteydessä tai hajuhaitan perusteella. Hamstraukseen liittyy usein myös yleinen siivottomuus ja huoneiston huono hoito.

Huoneistossa tulee välttää tarpeettoman tavaran säilytystä. Se kasvattaa merkittävästi yleistä paloturvallisuusriskiä koko taloyhtiössä. Vakavuutensa vuoksi hamstraus johtaa aina hallituksen varoitukseen huoneiston hallintaanotosta, johon se myös monesti päätyy, ellei huoneistoa siivota määräaikaan mennessä.

Tilaa uutiskirjeemme!

Bralevan uutiskirje ilmestyy kerran kuukaudessa. Kirje sisältää asumisen hyötytietoa taloyhtiön osakkaille ja asukkaille. Uutiskirjeen tilauksen voit peruuttaa milloin tahansa uutiskirjeestä löytyvän linkin kautta.

*) =pakollinen tieto