Viimeisimmät uutiset

Tulipalo alkaa usein keittiöstä

Keittiössä syttyvän tulipalon syynä on useimmiten valvomaton ruuanlaitto. Liesi unohtuu tai kytkeytyy vahingossa päälle, jolloin liedellä oleva ruoka tai muu palava materiaali syttyy. Liedellä ja sen lähettyvillä ei saa säilyttää mitään syttyvää, esimerkiksi elintarvikkeiden muovisia tai pahvisia pakkauksia. Huolehdi, etteivät patalaput pääse vahingossa putoamaan lieden päälle. Liekit yltävät helposti ilmanvaihtohormeihin, jolloin palo laajenee nopeasti.

LIESI JA UUNI

  • Älä jätä uunia tai keittolevyjä päälle, ellet valvo niitä koko ajan.
  • Sammuta virta aina käytön jälkeen.
  • Älä säilytä mitään tavaroita lieden päällä.
  • Huolehdi, ettei lieden lähettyvilläkään ole mitään syttyvää materiaalia.
  • Puhdista liesituulettimen suodatin säännöllisesti.

PIDÄ PAISTUVAA KINKKUA SILMÄLLÄ Kinkku on viisainta paistaa päiväs aikaan ja valvovan silmän alla. Yksikseen tuntikausia uunissa muhiva kinkku rasvoineen voi syttyä palamaan, jos uunin termostaatti ei toimikaan kunnolla.

Kaada sulanut kinkun rasva astiaan ja vie se ulos jähmettymään. Jähmettyneen rasvan voit viedä biojätteeseen tai tiiviissä astiassa sekajäteastiaan.

Pidä alkusammutus välineet käden ulottuvilla

Tulipalo on helpointa sammuttaa alkuvaiheessa. Siksi on osattava toimia oikein ja ripeästi. Hanki kotiisi riittävä määrä alkusammutusvälineitä ja opettele käyttämään niitä. Sammutuspeite on edullinen hankinta. Käsisammutin on tehokkaampi kuin sammutuspeite.

Pidä sammutuspeite keittiössä käden ulottuvilla. Sillä voi sammuttaa esimerkiksi kodinkonepalon tai liedellä syttyneen rasvakattilan. Vettä ei saa käyttää sähkölaite- tai rasvapalon sammuttamiseen.