Viimeisimmät uutiset

Kiinteistöhuollon kilpailutus: avain kustannussäästöihin ja parempaan laatuun

Toimivan kiinteistöhuollon merkitys on taloyhtiön arjen sujuvuudessa korvaamaton. Laadukas kiinteistöhuolto ei ainoastaan takaa asukkaille turvallista asumista, vaan oikea-aikaisella kiinteistön ylläpidolla suojataan ja jopa kasvatetaan kiinteistön arvoa.

”Asukkaan näkövinkkelistä elämisen tulee olla taloyhtiössä helppoa ja vaivatonta. Porraskäytävien siivoukset, lumityöt, viheralueiden hoito sekä kiinteistön tekninen ylläpito tulee toimia varmasti, huolellisesti ja mielellään jopa huomaamattomasti. Ja tämä kaikki pitäisi saada taloyhtiön kannalta kustannustehokkaasti”, kiinteistöhuollon, viherpalveluiden ja siivouksen myyntipäällikkö Akseli Tasa toteaa.

Monissa taloyhtiöiden hallituksissa pohditaankin parhaillaan, miten nousevat asumisen kustannukset saataisiin kuriin.

”Nyt kannattaakin miettiä, että olisiko aika kilpailuttaa kiinteistöhuollon sopimus. Kilpailuttamalla voi säästää taloyhtiön kiinteistöhuollon kuluissa, saada parempaa palvelua ja varmistaa, että huoltopalvelut on mitoitettu oikein oman taloyhtiön tarpeisiin sopiviksi”, Tasa vinkkaa.

Miksi kilpailuttaa kiinteistöhuolto?

1. Palvelujen laadun paraneminen

Kilpailutusprosessi kannustaa usein palveluntarjoajia kehittämään toimintaansa ja panostamaan palvelujensa laatuun. Etuna on usein tehokkaammat vikojen korjaukset, viivytyksettömät huoltotoimenpiteet sekä kiinteistön laadukkaampi ennaltaehkäisevä ylläpito. Kilpailutuksen kautta kiinteistönhoitopalveluiden ostajalla on myös mahdollisuus vertailla niin nykyisen kuin uusien tarjoajien referenssejä ja palvelutarjoomaa.

2. Taloyhtiön tarpeisiin räätälöidyt huoltoratkaisut

Et maksa turhasta, kun huoltoratkaisut on räätälöity juuri teidän taloyhtiönne tarpeisiin. Kilpailuttamalla saat myös näkökulmaa siihen, mistä palveluista juuri teidän taloyhtiönne hyötyisi. Uusia ratkaisuja voivat olla esimerkiksi älykkään teknologian integrointi, joka optimoi energiankulutusta ja parantaa kiinteistön käytettävyyttä. Uudet ratkaisut voivat myös säästää kustannuksia ja lisätä asukkaiden tyytyväisyyttä.

3. Kustannussäästöt

Taloyhtiön yksi suurimmista menoeristä koostuu erilaisista kiinteistön huolto- ja ylläpitopalveluista. Kiinteistöhuollon kilpailuttamisella voi säästää merkittävän summan vuosittaisista kuluista, mikä parantaa taloyhtiön taloudellista tilannetta ja mahdollistaa erilaiset investoinnit asumismukavuuden kehittämiseen tulevaisuudessakin.

4. Asumismukavuuden lisääntyminen

Aina kun ”uudet silmät” eli uudet palvelun tarjoajat tarkastelevat taloyhtiötänne, voi kiinteistöhuollon osalta löytyä sellaisia sokeita pisteitä, joiden korjaaminen parantaa taloyhtiön asumismukavuutta.

5. Kiinteistön arvon nousu

Laadukas ja oikea-aikainen huolto sekä ylläpito parantavat kiinteistön pitkän aikavälin arvoa. Ajoissa ennakoidut korjaustarpeet on helpompi budjetoida useammalle vuodelle, eikä yllättäviä ja isoja korjausmenoja synny yllättäen.

Kiinteistöhuollon kilpailutus tuo säästöjä taloyhtiölle

Kiinteistöhuollon kilpailutus on tehokas keino säästää kuluissa. Kilpailutukseen lähteminen voi tuntua raskaalta prosessilta, mutta sen hyödyt ovat merkittävät.

”Kilpailuttamalla kiinteistöhuollon palvelut säännöllisesti, kiinteistön omistajat ja taloyhtiö voivat varmistaa, että he saavat parhaan mahdollisen palvelun kilpailukykyiseen hintaan. Tämä puolestaan edistää kiinteistön arvon säilymistä ja asukkaiden tyytyväisyyttä. Kilpailuttamisen kautta voidaan myös varmistaa, että kiinteistöhuollon laatu pysyy tai nousee hyvälle tasolle”, Tasa kiteyttää.

 

Tarjouspyyntö

  • Pudota tiedostot tähän tai
    Max. tiedoston koko: 1 GB.
    • Löydät tietoa Bralevan henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteistamme.