Viimeisimmät uutiset

Desinfiointi vähentää koronaviruksen leviämistä

Braleva Kiinteistöpalvelut Oy:n siivousliiketoimintayksikkö tarjoaa desinfiointipalveluja taloyhtiöille, jotka kokevat sen tarpeelliseksi yhteisissä tiloissaan.

Mitä desinfiointi tarkoittaa

Kyseessä on kemiallinen tai fyysinen menetelmä, jolla tuhotaan tai vähennetään mikrobeja pinnoilta ja välineistä.

Milloin tilat kannattaa desinfioida / puhtaanapidon rooli

Koronavirus voi elää pinnoilla useita vuorokausia. Tutkimukset ovat osoittaneet, että desinfiointiaineet tehoavat koronavirukseen. Siivoustaajuuksien tilapäinen lisääminen ja aseptinen työtapa voivat estää koronaviruksen leviämisen.  Tilojen desinfiointi on syytä suorittaa, jos on epäilys tai tieto siitä, että tiloissa tai pinnoilla on viruksia/bakteereja.

Siivous on merkittävässä asemassa epidemian aikana. Se tarkoittaa mikrobien, toiminnan ja leviämisen estämistä ja tuhoamista. (80 % viruksista ja bakteereista tarttuu käsien välityksellä, kätensä mukana mikrobin voi siirtää jopa 7:lle pinnalle. Tutkimusten mukaan koronavirus voi säilyä muovisilla pinnoilla (kaiteet, valokatkaisijat) jopa 72 h.

Mihin kohteisiin desinfiointi soveltuu?

Desinfiointeja tehdään taloyhtiöihin, yrityksille, yksityisille, kaikille, jotka sitä tarvitsevat. Desinfioitavia kohteita voivat olla esimerkiksi asuinhuoneistot, kerhotilat, toimistot, koulut, päiväkodit, sairaalat jne.

Käytetäänkö desinfioinnissa myrkkyjä?

Desinfiointi tehdään aina viranomaisten hyväksymillä aineilla.

Desinfiointipalvelut

Desinfiointisiivous haluamassanne tilassa onnistuu Braleva Kiinteistöpalveluiden kautta. Desinfiointi ei korvaa normaalia siivousta, vaan tukee sitä. Desinfiointi ei kestä ikuisesti, vaan se joudutaan toistamaan tarvittaessa.

Olettehan yhteydessä, mikäli haluatte tilata lisäsiivouksia normaalien viikkosiivousten lisäksi.

Lisätietoja siivouksesta antaa liiketoimintajohtaja Hannele Karma-Kivilinna hannele.karma-kivilinna@braleva.fi p. 040 357 2866.