Viimeisimmät uutiset

HSY:n jätekuljetukset vaikeuksissa lumitilanteen vuoksi

Jäteastioiden tyhjennykset pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen alueella ovat tällä hetkellä pahasti myöhässä aikataulusta. Kuljettajien sairaustapaukset ja vaikea kelitilanne ovat viivästyttäneet jätekuljetuksia koko alkuvuoden ajan, mutta viime viikkojen poikkeukselliset lumisateet ovat tehneet tilanteesta erittäin haastavan.

Pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen kiinteistöjen jäteastioiden tyhjennyksistä vastaava HSY on painiskellut koko alkuvuoden kuljettajapulan ja keliolosuhteiden kanssa. Sairaustapausten ja monenlaisten säiden aiheuttamien esteiden ohella myös koronakaranteenit ja kalustorikot ovat hidastaneet kuljetuksia alkuvuonna.

– Jäteauton kuljettajista on edelleen pulaa sairauslomien takia, vaikka urakoitsijamme ovat käyttäneet kaikki mahdolliset vaihtoehtonsa korvaavan henkilöstön ja apukäsien saamiseksi. Terveenä pysyneet kuljettajat ovat puolestaan paiskineet ylitöitä jaksamisen äärirajoilla koko alkuvuoden, joten hekin tarvitsevat välillä lepoa ja normaaleja työvuoroja, HSY:n kuljetuspalveluiden logistiikkapäällikkö Tero Salo vetoaa asukkaisiin.

Erityisen paljon ongelmia ovat aiheuttaneet poikkeuksellisen rankat lumimyräkät. Lumitilanne onkin raskaille jäteautoille paikoin todella haasteellinen kaduilla ja ahtailla pihoilla.

HSY:n muistilista asukkaille ja kiinteistönhoitajille, miten jäteastiatyhjennyksiä voi helpottaa:

  • Hoidathan tarvittavat lumityöt ja hiekoitukset pihoilla ja teiden varsilla, jotta raskaat ja leveät jäteautot pääsevät suorittamaan astiatyhjennykset esteettä
  • Varmistathan, että aitauksessa, astiasuojassa tai jätehuoneessa olevan astian saa esteettä ulos tyhjennettäväksi. Huolehdithan myös lukollisten jätetilojen lukkojen jäätymisen estosta
  • Samalla on hyvää varmistaa, että astiat eivät ole jäätyneet kiinni maahan ja jätetilan ovet avautuvat vaivatta, jotta tyhjennykset saadaan suoritettua
  • Syväsäiliöiden kannet ja säiliöiden edustat on puhdistettava lumesta
  • Jos kiinteistösi jäteastiat ovat täynnä, säilytäthän jätteitäsi kotona mahdollisuuksien mukaan siihen asti, kunnes astiat on saatu tyhjennettyä.

Lähde: HSY