Viimeisimmät uutiset

Kesällä on hyvä aika tilata kurtturuusun poisto syksyksi

Vieraslajilaissa kurtturuusu on säädetty haitalliseksi vieraslajiksi. Kurtturuusun kasvatuskielto on ollut voimassa jo 1.6.2022 alkaen. Kielto koskee kaikkia maanomistajia ja toimijoita, ja kiellon noudattamista valvovat ELY-keskukset.

Kuinka tunnistan kurtturuusun?

Kurtturuusun tunnistaa parhaiten punaisista tai valkoisista kukista, joissa on viisi terälehteä ja marjoista, jotka ovat ”litistyneitä” eli nauriin muotoisia. Näiden ruusunmarjojen eli kiulukoiden avulla kasvi lisääntyy. Kiulukat on syytä kerätä syksyisin esimerkiksi muovigallonaan ja toimittaa ne palaviin jätteisiin.

Kurtturuusu on puutarhakarkulainen, joka leviää myös tehokkaasti muun muassa hiekkarannoilla, joissa se syrjäyttää helposti herkkää hiekkarantojen kasvillisuutta ja peittää hiekkarannat läpipääsemättömiksi piikkisiksi kasvustoiksi. Kotipihassa oleva kurtturuusukasvusto ei pysy kurissa leikkaamalla ja hoitamalla, koska linnut syövät ja kuljettavat siemeniä ympäriinsä. Kasvusto täytyy siis poistaa ja tuhota sekä seurata poiston onnistumista.

Tarjoamme helpon ratkaisun kurtturuusun hävittämiseen

Suoritamme kurtturuusun poistoa Espoon, Helsingin, Kirkkonummen ja Kauniaisten alueilla. Palveluumme kuuluu lajintunnistus, poistotyöt ja tarpeen mukaan uusien kasvien istuttaminen.

Kaivamme kurtturuusun kaivinkoneella ylös juurineen, asetamme tilalle täyttömaata ja tarpeen mukaan uusia istutuksia. Paikoissa, joissa kaivaminen on mahdotonta, hävitämme kasvin myrkyttämällä tai näivettämällä. Lopuksi toimitamme puutarhajätteen jäteasemalle.

Kun tilaat meiltä kurtturuusun poiston syyskuun loppuun mennessä, vähennämme kokonaistarjoushinnasta automaattisesti 20 %.

Asiantuntijamme antavat mielellään lisätietoa. Voit ottaa yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeella.

Lisätietoja antaa

Akseli Tasa
myyntipäällikkö
(huolto-, siivous- ja viherpalvelut)
Braleva Kiinteistöpalvelut Oy010 327 6439
akseli.tasa@braleva.fi

Tarjouspyyntölomake

  • Pudota tiedostot tähän tai
    Max. tiedoston koko: 1 GB.
    • Me Bralevassa arvostamme yksityisyyttäsi ja kiinnitämme erityistä huomiota henkilötietojen suojaukseen. Noudatamme myös hyvää tietojenkäsittelytapaa. Tarjoamme isännöinti-, kiinteistöhuolto-, siivous-, remontti- ja viherpalveluita taloyhtiöiden käyttöön ja huolehdimme taloyhtiöasiakkaidemme asukkaiden huoltopyynnöistä. Pääsääntöisesti lomakkeella kerättyjen ja palvelussa ylläpidettävien asukkaiden henkilötietojen osalta taloyhtiö toimii ko. rekisterin rekisterinpitäjänä. Braleva Kiinteistöpalvelut Oy käsittelee taloyhtiön rekisteriin kuuluvia henkilötietoja palveluiden tarjoamiseksi taloyhtiön lukuun. Braleva toimii henkilötietojen rekisterinpitäjänä tilaaja-asiakkaana (kuten taloyhtiöt) toimivien tahojen päättäjien ja yhteyshenkilöiden yhteystietojen osalta ja silloin, kun asiakassuhde syntyy Bralevan ja asukkaan välille suoraan esim. ovenavauspalveluun liittyen. Lisätietoja Bralevan henkilötietojen käsittelystä saat tietosuojaselosteestamme.