Viimeisimmät uutiset

Leikitään turvallisesti!

Riskit hallintaan

Leikkipaikat ja -välineet ovat kuluttajaturvallisuuslakiin kuuluvia palveluita ja tavaroita. Lain mukaan leikkipaikkojen ja niiden välineiden on oltava käyttäjilleen turvallisia. Lopullinen vastuu turvallisuudesta on aina leikkipaikan omistajalla, taloyhtiöllä. Jos jotain sattuu, säännöllisesti tehdyillä ja dokumentoiduilla tarkastuksilla ja huolloilla on merkitystä vastuukysymyksissä ja vahingonkorvausvelvollista määriteltäessä.

Jokainen vahinko on liikaa

Leikkikentän ja välineiden kuntoa tulee tarkkailla koko sen käyttöajan ja -iän. Mikään ei ole ikuista, välineet vanhenevat ja kuluvat käytössä myös mahdollinen ilkivalta tulee huomioida. Huoltamaton ja tarkistamaton leikkiväline aiheuttaa tapaturmavaaran. Perusteellisempi turvatarkastus kannattaakin tehdä kerran vuodessa. Tarkastusten tavoitteena on havaita mahdollisen vakavan onnettomuuden riskit ja näin saada poistettua ja ennaltaehkäistä loukkaantumiset. Hyvin yleisesti havaittu puute liittyy esim. helposti korjattavaan putoamisalueen- ja alustan riittämättömyyteen.

Ammattilainen apunasi

Leikkipaikkojen turvallisuuden arvioinnissa tulee tietää leikkivälineitä koskevat säädökset ja standardit.

Viherympäristöliiton (VYL) järjestämän Leikki -ja lähiliikuntapaikkojen turvallisuuskoulutuksen käyneet Bralevan ammattilaiset ovat apunasi leikkivälineiden kuntoarvioinnissa.

Palveluksessasi

Tarkastuksen teettäminen on helppoa, eikä edes kallista. Tarjoamme leikkipaikan tarkastuksen hintaan 149 € (sis. alv. 24 %). Hinta sisältää kuvallisen raportin toimenpide-ehdotuksineen. Tilaa vaikka saman tien tarkastus Bralevasta!

Säännöllisillä ja dokumentoiduilla tarkastuksilla taloyhtiö kantaa oman vastuunsa leikkijöiden turvallisuudesta.

Lataa leikkipaikkatarkastus esite täältä

Tarkastuksia on monenlaisia:

  • Käyttöönottotarkastus (uusi leikkiväline/-alue)
  • Vuositarkastus (1 krt/v)
  • Toimintatarkastus (3 kk välein)
  • Silmämääräinen tarkastus (esim. kiinteistö- tai roskakierrosten yhteydessä 1 x 7 vk).

Pyydä tarjous tästä