Viimeisimmät uutiset

Lumityöpäivitys Bralevan huoltokohteille

Lunta on tullut tähän mennessä niin paljon, että lumen poisvienti on monissa kiinteistöissä ajankohtaista. Isännöitsijän tulee tilata lumen pois vieminen erikseen.

Huomioittehan, että lumikasat siirretään vasta lumisateen päätyttyä. Jokaiselle kiinteistölle on määritelty yhteistyössä kiinteistön kanssa paikat lumen kasaamiselle poiskuljetusta varten. Välillä kuljetukseen voi mennä pidempi aika, mikäli lunta sataa reippaasti kerralla.

Hiekoitus, liukkauden torjunta

Hiekoitustyöt suoritetaan tarpeen mukaan, mahdollisimman ripeästi. Liukkaustilanne voi kuitenkin pahentua nopeasti, eikä siihen pystytä aina reagoimaan niin pian kuin olisi tarpeen. Taloyhtiöiden pihoilta löytyy usein omat hiekoitusastiat, joista asukkaat voivat myös tarvittaessa itse ottaa hiekkaa.

Meiltä saa tilattua edullisesti hiekoitusastioita.

Ethän ruuhkauta asiakaspalvelua

Runsas lumetulo ruuhkauttaa yleensä asiakaspalvelumme. Lumitöitä tehdään ennakkosuunnitelman mukaisesti ja kaikkiin kohteisiin ei ehditä samaan aikaan. Pyydämme tällöin kärsivällisyyttä asukkailta. Huoltoasiakkaidemme hallitusten jäsenille on lähetetty sähköpostitse lomake lumitöihin liittyviä yhteydenottoja varten. Jos olet hallituksen jäsen, niin käytäthän tätä lomaketta, jotta saamme yhteydenotot käsittelyyn mahdollisimman nopeasti.

Alla vielä kertauksena yleisimmät lumitöihin liittyvät periaatteet.

Lumityöt tehdään seuraavassa tärkeys- ja kiireellisyysjärjestyksessä:

  1. Avataan pääkulkuväylät ja pelastustiet sekä liikekiinteistöjen alueet
  2. Puhdistetaan sisäänkäyntien edustat
  3. Viimeistellään piha-alueet sekä puhdistetaan kiinteistöjen reunat
  4. Pysäköintialueen tyhjien autopaikkojen auraukset pyritään suorittamaan kolmen päivän sisällä lumen satamisesta.

Autopaikan puhdistus kuuluu paikan haltijalle

Autopaikkoja ei yleensä päästä puhdistamaan koneellisesti. Tämä vaatii useamman parkkiruudun verran tilaa, jotta työ voidaan tehdä turvallisesti. Autopaikkojen puhdistamisen päävastuu on sen haltijalla. Braleva hoitaa parkkialueiden väylien aurauksen.

Lumitöitä tehdään osissa

Huomioittehan, että lumityöt voidaan tehdä joko koneellisesti tai useamman käsilumityöntekijän toimesta. Työt valmistuvat eri aikaan riippuen suoritustavasta. Toimimme sekä oman henkilöstömme voimin että yhteistyökumppaneidemme avulla, jotta työt saadaan tehtyä mahdollisimman ripeästi. Lumitöiden jälkeen hiekoitukset suoritetaan tarpeen ja sään mukaisesti.

Tarkista, kuuluuko työ Espoon tai Kauniaisten kaupungille tai Kirkkonummen kunnalle

Tonttirajat määrittävät, kuuluuko alueen kunnossapito kiinteistölle vai kaupungille/kunnalle. Espoon kaupungin karttapalvelusta voi tarkistaa, kuuluuko alue kaupungin talvikunnossapidon vastuulle www.espoo.fi/fi/katujen-kunnossapito-0#section-7254

Kauniaisten osalta tiedon löydät nettisivuilta www.kauniainen.fi/asuminen-ja-ymparisto/liikenne/katujen-ja-yleisten-alueiden-kunnossapito/

Kirkkonummen osalta löydät tiedot nettisivuilta www.kirkkonummi.fi/talvikunnossapito