Viimeisimmät uutiset

Lumityötiedote Bralevan huoltokohteille

Haluamme parantaa asiakkaidemme tietoisuutta siitä, miten lumityöt suoritetaan tulevana talvena. Lumitöiden tekeminen perustuu huoltosopimukseen ja niissä voi olla pieniä eroja kiinteistöjen kesken. Keskimäärin 5 cm lumikertymä laukaisee lumitöihin ryhtymisen.

Lumityöt tehdään seuraavassa tärkeys- ja kiireellisyysjärjestyksessä:

  1. Avataan pääkulkuväylät ja pelastustiet sekä liikekiinteistöjen alueet
  2. Puhdistetaan sisäänkäyntien edustat
  3. Viimeistellään piha-alueet sekä puhdistetaan kiinteistöjen reunat
  4. Pysäköintialueen tyhjien autopaikkojen auraukset pyritään suorittamaan kolmen päivän sisällä lumen satamisesta.

Huomioittehan, että lumikasat siirretään vasta lumisateen päätyttyä. Jokaiselle kiinteistölle on määritelty yhteistyössä kiinteistön kanssa paikat lumen kasaamiselle poiskuljetusta varten. Välillä kuljetukseen voi mennä pidempi aika, mikäli lunta sataa reippaasti kerralla.

Autopaikan puhdistus kuuluu paikan haltijalle

Autopaikkoja ei yleensä päästä puhdistamaan koneellisesti. Tämä vaatii useamman parkkiruudun verran tilaa, jotta työ voidaan tehdä turvallisesti. Autopaikkojen puhdistamisen päävastuu on sen haltijalla. Braleva hoitaa parkkialueiden väylien aurauksen.

Lumitöitä tehdään osissa

Huomioittehan, että lumityöt voidaan tehdä joko koneellisesti tai useamman käsilumityöntekijän toimesta. Työt valmistuvat eri aikaan riippuen suoritustavasta. Toimimme sekä oman henkilöstömme voimin että yhteistyökumppaneidemme avulla, jotta työt saadaan tehtyä mahdollisimman ripeästi. Lumitöiden jälkeen hiekoitukset suoritetaan tarpeen ja sään mukaisesti.

Tarkista, kuuluuko työ Espoon tai Kauniaisten kaupungille tai Kirkkonummen kunnalle

Tonttirajat määrittävät, kuuluuko alueen kunnossapito kiinteistölle vai kaupungille/kunnalle. Espoon kaupungin karttapalvelusta voi tarkistaa, kuuluuko alue kaupungin talvikunnossapidon vastuulle www.espoo.fi/fi/katujen-kunnossapito-0#section-7254

Kauniaisten osalta tiedon löydät nettisivuilta www.kauniainen.fi/asuminen-ja-ymparisto/liikenne/katujen-ja-yleisten-alueiden-kunnossapito/

Kirkkonummen osalta löydät tiedot nettisivuilta www.kirkkonummi.fi/talvikunnossapito

Ethän ruuhkauta asiakaspalvelua

Runsas lumetulo ruuhkauttaa yleensä asiakaspalvelumme. Lumitöitä tehdään ennakkosuunnitelman mukaisesti ja kaikkiin kohteisiin ei ehditä samaan aikaan. Pyydämme tällöin kärsivällisyyttä asukkailta.