Viimeisimmät uutiset

Näin taloyhtiön siivouspalvelun hinta muodostuu

Siisteys on olennainen osa asumismukavuutta ja taloyhtiön viihtyisyyttä. Mutta miten siivouspalvelun hinta muodostuu, ja mitä taloyhtiöiden tulisi ottaa huomioon valitessaan siivouspalvelua?

Taloyhtiön tilojen siisteys ja siivouspalvelun hinta askarruttavat taloyhtiön hallitusta ja isännöitsijää erityisesti silloin, kun on tarve vaihtaa palveluntarjoajaa. Tällöin tarjoukset kannattaa pyytää useammalta alueella toimivalta palveluntarjoajalta, jotta paras tekijä löytyy.

Siivouspalvelun hintaan vaikuttavat useat eri tekijät

Yleisesti siivouspalvelu veloitetaan kuukausiveloituksena, johon sisältyy yhdessä sovitun palvelukuvauksen mukaiset säännölliset siivoustoimet.

Siivouspalvelun hintaan vaikuttavat muun muassa nämä tekijät:

 • Kohteen koko
 • Siivoustaajuus
 • Kohteen sijainti
 • Yleiset tilat
 • Hissillinen vai hissitön talo
 • Lattiamateriaalit

Taloyhtiön siivous myydään siis lähtökohtaisesti pakettina, joka on ennakkoon sovittu ja siihen sisältyy palvelukuvauksen mukaiset asiat.

1. Taloyhtiön koko

Hinta määräytyy suurilta osin sen mukaan, kuinka paljon siivottavaa on. Sen vuoksi taloyhtiön koko, hissien määrä, lasipintojen määrä ja yleisten tilojen määrä vaikuttavat suoraan hintaan. Hintaan vaikuttaa myös siivottavien neliöiden tyyppi, eli mitä siivotaan. Esimerkiksi paljon käytettyjen tilojen siivoaminen on usein työläämpää kuin vähän käytettyjen.

2. Siivouspalvelun kattavuus

Taloyhtiöiden siivoustarpeet voivat vaihdella suuresti. Onko kyseessä perinteinen porrassiivous, sisältyykö sopimukseen myös muiden yhteisten tilojen siivous tai halutaanko sopimukseen kaikkien taloyhtiön tilojen perusteellinen siivous? Palvelun laajuus vaikuttaa suoraan hintaan, sillä hinta muodostuu siivoukseen käytetyn arvioidun ajan mukaan.

Siivouspalveluita vertaillessa kannattaa siis perehtyä tarkasti palvelukuvauksen sisältöön eikä pelkästään hintaan.

3. Siivouspalvelun säännöllisyys

Taloyhtiön on hyvä pohtia, kuinka paljon likaa voidaan sietää eli kuinka usein taloyhtiö tarvitsee siivouspalvelua. Mitä siistimpänä tilat halutaan pitää, sitä useamman siivouskerran se vaatii.  

Säännöllisyys voi tuoda mukanaan alennuksia palvelun hinnassa. Kun siivouskertoja on useampi, yksittäisen siivouskerran hinta tulee edullisemmaksi. Se kuinka usein ja paljonko siivotaan vaikuttaa siihen, kuinka suuri kustannus on siivotulle neliölle, sillä useammin siivottu tila on yleensä puhtaampi eikä siivoaminen kestä silloin yhtä kauaa. Eli jos siivotaan vähän ja harvoin, on yksittäinen siivouskerta kalliimpi, koska likaa pääsee kertymään enemmän ja siivoaminen hidastuu.

Taloyhtiöissä tyypillisin siivouskertojen määrä on kaksi kertaa viikossa.

4. Taloyhtiön sijainti

Siivouspalvelun hintaan voi vaikuttaa myös taloyhtiön sijainti. Mikäli taloyhtiö sijaitsee kaukana muista siivouskohteista, saattavat matkakulut nostaa palvelun hintaa. Usein onkin järkevää harkita siivouspalvelun hankkimista samalta toimijalta kuin naapuritaloyhtiöt.

5. Lisäpalvelut

Siivouspalvelu on ennakkoon sovittu kokonaisuus, johon sisältyy palvelukuvauksen mukaiset asiat. Joissakin tapauksissa taloyhtiöt saattavat tarvita erityisiä lisäpalveluita, kuten ikkunoiden pesua tai rakennussiivousta. Nämä palvelut vaikuttavat siivouksesta maksettuun kokonaishintaan.

On hyvä huomioida, että ylläpitosiivoukseen liittymättömät työt ovat erikseen laskutettavia. Tällaisia töitä voivat olla esimerkiksi eritteiden siivoaminen, ilkivaltasiivous, saunan lauteiden öljyäminen ja muut palvelusopimukseen liittymättömät pyynnöt. Lisäpalvelua on kaikki mikä ei kuulu sovittuihin tehtäviin, eli jos tehtävä ei sisälly palvelukuvaukseen, veloittaa palveluntarjoaja työstä erikseen.

Tämä on erityisen tärkeä huomioida palveluntarjoajaa valittaessa, eli tekijää ei kannata valita pelkästään halvimman kuukausiveloituksen perusteella.

Mikä on siivouspalvelun hinta minun taloyhtiölleni?

Osaava siivouspalvelu pitää taloyhtiön tilat puhtaina ja viihtyisinä nostaen samalla kiinteistön arvoa. Juuri sinun taloyhtiöllesi sopivan siivouspalvelun valintaan kannattaa siis panostaa, ja usein sopivin löytyy vertailemalla huolellisesti eri toimijoita.

Bralevan siivouspalvelussa tiedämme, että puhdas ja viihtyisä ympäristö on asukkaille tärkeä. Meille tärkeintä onkin varmistaa, että taloyhtiöiden arki sujuu mutkattomasti. Nimemme Braleva tarkoittaakin hyvää asumista.

Olemme taloyhtiöiden omistama kiinteistöpalveluyritys, joten ymmärrämme taloyhtiöiden tarpeet ja haluamme tarjota siivousratkaisut kilpailukykyiseen hintaan. Räätälöimme siivouspalvelun hinnan ja laajuuden aina taloyhtiön tarpeeseen pohjautuen. Tutustu tarkemmin siivouspalveluumme.

Jos siivouspalvelun kilpailuttaminen on sinulle ajankohtaista, kysy lisää tai pyydä hintatarjous helposti alta.

Tarjouspyyntö

 • Pudota tiedostot tähän tai
  Max. tiedoston koko: 1 GB.
  • Löydät tietoa Bralevan henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteistamme.