Viimeisimmät uutiset

Paloturvallisuusviikkoa vietetään 23.11. – 1.12.

Paloturvallisuusviikko on koko Suomen vuosittainen teemaviikko, jonka tavoitteena on parantaa kaikkien paloturvallisuutta ja paloturvallisuustaitoja herättämällä yhteiskunnallista keskustelua paloturvallisuudesta. Tulipalot aiheuttavat vuosittain merkittäviä omaisuus- ja henkilövahinkoja, vaikka tulipalojen ennaltaehkäisy on helppoa.

Paloturvallisuusviikko muistuttaa, että tulipalosta selviytyminen on ensisijaisesti jokaisen omissa käsissä. Vaikka Suomen pelastusviranomaiset ovat alansa huippua, vastuu turvallisuudesta on meidän jokaisen asia. Tulipalon syttyessä oikea toiminta ensimmäisten minuuttien aikana ratkaisee: vain harvoin palokunta ehtii paikalle niin ajoissa, että ihmisten pelastaminen palavasta talosta olisi enää mahdollista. Kun hätä on suurin, sinä pelastat.

Tänä vuonna kiinnitetään huomiota huolimattomaan ruoanlaittoon

Tänä vuonna Paloturvallisuusviikko viestii riskeistä, jotka liittyvät suomalaisille niin tyypilliseen huolimattomaan ruoanlaittoon. Viime vuonna kokkailun yhteydessä syttyi 889 tulipaloa – siis yli kaksi tulipaloa per päivä! Oman huomionsa saa myös alkusammutus: monista kodeista puuttuu tarvittavat perusvälineet alkavan palon sammuttamiseksi. Joka kotiin kannattaa hankkia sammutuspeite tai nestesammutin, ja sen käyttöä kannattaa harjoitella, jotta uhkaava vahinko jäisi vain läheltä piti -tilanteeksi. Oma paloturvallisuus voi riippua myös naapurin tekemisistä. Taloyhtiöissä asuu nykyään yli kaksi miljoonaa suomalaista, joten taloyhtiöissä asuvien tieto ja asenne paloturvallisuutta kohtaan on merkittävässä roolissa vahinkojen välttämiseksi.

Osallistu sinäkin Paloturvallisuusviikkoon laittamalla paloturvallisuuden perusasiat kuntoon niin kotona, työpaikalla, koulussa kuin taloyhtiössäkin!

Tee Palometri

Miten sinä toimisit, jos tulipalo syttyy? Palometri on viihteellinen testi, jolla voit selvittää, millä tasolla paloturvallisuustaitosi ovat ja miten voit parantaa paloturvallisuutta kotona.

Palometrin voit tehdä täällä

Koulujen, päiväkotien, työpaikkojen ja taloyhtiöiden avuksi on tehty tsekkilistat paloturvallisuusasioiden tarkistamiseen.

Taloyhtiöiden tsekkilistan löydät täältä

Palovaroitinpäivä 1.12.

Joulukuun ensimmäisenä vietetään Pohjoismaista palovaroitinpäivää, joka muistuttaa huolehtimaan helpon ja edullisen kodin turvalaitteen hankinnasta ja kunnosta. Vain toimiva palovaroitin pelastaa! Milloin sinä viimeksi vaihdoit palovaroittimesi uuteen? Testaa palovaroitin ja vaihda paristo 1.12.!

Kattavaa tietoa paloturvallisuudesta ja sen ylläpitämisestä löydät myös Suomen pelastusalan keskusjärjestön sivuilta.

Tilaa uutiskirjeemme!

Bralevan uutiskirje ilmestyy kerran kuukaudessa. Kirje sisältää asumisen hyötytietoa taloyhtiön osakkaille ja asukkaille. Uutiskirjeen tilauksen voit peruuttaa milloin tahansa uutiskirjeestä löytyvän linkin kautta. *) =pakollinen tieto