Viimeisimmät uutiset

Piippaako sinulla, tarkista palovaroittimet

Vain toimiva palovaroitin voi pelastaa sinut ja naapurisi ajoissa. Pohjoismainen palovaroitinpäivä 1.12. on hyvä hetki vuosittain vaihtaa paristot uusiin ja varmistaa varoittimen toimivuus.

Palovaroitin havaitsee pienenkin määrän savua, joka on tultakin vaarallisempaa. Pieneltäkin tuntuva palonalku täyttää asunnon savulla jopa muutamassa minuutissa. Palon etenemisen ja henkilökohtaisen turvallisuuden kannalta toiminta ensimmäisten minuuttien aikana on ratkaisevaa. Ainoastaan toimiva palovaroitin herättää sinut toimimaan.

Tarkista kerran kuukaudessa

Palovaroittimen pariston toimivuus tulee tarkistaa säännöllisesti kerran kuukaudessa ja aina kun olet pidempään poissa kotoa. Pariston vaihdon yhteydessä palovaroittimesta on samalla hyvä poistaa pölyt, jotka saattavat heikentää varoittimen reagointiherkkyyttä tai aiheuttaa vikahälytyksiä.

Parasta ennen päivämäärä

Tiesithän, että palovaroittimilla on myös parasta ennen päiväys. Vanhoissa palovaroittimissa ei yleensä ole valmistus- tai parasta ennen-päivämäärää. Se on ollut pakollista vasta vuoden 2010 alusta. Jos et tiedä palovaroittimesi ikää tai päiväystä ei löydy, kannattaa suosiolla hankkia uusi.

Lisää kysymyksiä ja vastauksia Asukassivuilla

Lisää kysymyksiä ja vastauksia tuiki tärkeästä asukkaan vastuulla olevasta palovaroittimesta löydät taloyhtiösi Asukassivuilta – Hyvä tietää -osiosta.

Sijoita palovaroittimet oikein, testaa:

http://www.piippaakosinulla.fi/

Kiinnostuitko? Pyydä tarjous!