Viimeisimmät uutiset

Rikkakasveista eroon ekologisesti kuumalla vedellä!

Rikkakasveista pääsee nyt eroon ilman torjunta-aineita ja aikaa vievää käsin kitkentää puhtaalla vedellä. Ekologinen rikkakasvien torjunta perustuu sata-asteiseen veteen, jota suihkutetaan lähietäisyydeltä rikkakasvustoon. Korkea lämpötila tuhoaa kasvin vihersolut, vaurioittaa juuret sekä itämisvaiheen. Kasvi lakastuu lähes välittömästi.

Nopeaa ja tehokasta

Kertakäsittely on myrkytystä tai käsin kitkentää nopeampaa ja tehokkaampaa. Yksivuotisista kasveista päästään useimmiten eroon kokonaan. Monivuotiset kasvit, kuten voikukat, tarvitsevat kasvukauden aikana uusintakäsittelyn. Vaikutus kestää noin 3-4 viikkoa. Menetelmä ei vahingoita rakenteita eikä puuvartisia kasveja. Tunnin aikana ehtii käsitellä noin 100 m2 suuruisen alueen.

Ekologista ja kätevää

Myrkyttömänä vaihtoehtona kuumavesitorjunta on sekä ekologista että kätevää. Kuumavesikäsittelyn hyvät puolet tulevat esiin erityisesti kivetyksillä ja leikkipaikoilla, joissa torjunta-aineiden käyttö on joko kiellettyä tai muuten hankalaa. Ja mikä parasta, varoaikoja ei ole! Käsittelypaikalla voi kävellä vaikka paljain jaloin heti käsittelyn jälkeen.

Valitse ympäristöystävällinen ja terveellinen vaihtoehto

Luonnonmukainen kuumavesitorjunta tuo kaivatun ja turvallisen vaihtoehdon rikkakasvien torjuntaan. Enää ei tarvitse olla huolissaan torjunta-aineiden terveysvaikutuksista.

Ei myrkyille

Tukes on rajoittamassa glyfosaattivalmisteiden käyttöä. Glyfosaatin käyttö on kiellettyä lasten leikkipaikoilla ja leikkipuistoissa sekä päiväkotien ja koulujen pihoilla. Valmisteen käyttö tullaan kieltämään myös päällystetyillä ja kivetyillä alueilla.