Viimeisimmät uutiset

Siivoukseen kannattaa kiinnittää huomiota taloyhtiössä koronavirusepidemian aikana

Uusi koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut yskii tai aivastaa. On mahdollista, että virus tarttuu myös kosketuksen kautta. Koronavirukset eivät säily ilmassa, eivätkä päiväkausia pinnoilla vaihtelevissa lämpötiloissa. Tavaroiden välityksellä tapahtuvia tartuntoja ei ole todettu. 

Työterveyslaitos (TTL) on yhdessä THL:n kanssa laatinut siivoukseen ohjeistuksen, jolla pyritään ehkäisemään koronavirustartuntoja. Uuden koronaviruksen (COVID-19) osalta ei ole vielä saatavilla tutkimustietoa siitä, miten kauan virukset säilyvät ympäristössä eri pinnoilla.

Taloyhtiöissä huolta on herättänyt viruksen tarttuminen hissin nappuloista, ovenkahvoista tai rappukäytävän kaiteista.

Jo yleisessä, kaikenlaisten tilojen perussiivouksen ohjeistuksessa todetaan, että usein kosketeltavat pinnat, kuten ovenkahvat, tulee puhdistaa usein ja huolella. Nyt laaditussa ohjeistuksessa on eritelty, miten virustartunnan saaneiden käyttämät tilat pitää siivota, ja miten siivoushenkilökunta voi suojautua tartunnalta.

– Olemme tarkentaneet siivousta asuinkiinteistöissä sekä ohjeistaneet siivoojiamme käyttämään käsidesiä ja varmistamaan omalta osaltaan omasta käsihygieniastaan, kertoo siivouksen liiketoimintajohtaja Hannele Karma-Kivilinna Braleva Kiinteistöpalvelut Oy:stä.

– Autamme, mikäli tarvitaan erityispesuja varmistamaan tilojen puhtaus ja jaamme tarvittaessa THL:n käsienpesuohjeistuksen talojen yleisiin tiloihin ja ilmoitustauluille, Karma-Kivilinna toteaa.

Braleva Kiinteistöpalvelut Oy tarjoaa niin porras-, toimisto-, rakennus- kuin kotisiivouksenkin.

Pyydä siivoustarjous

YLEINEN SIIVOUS KAIKENLAISISSA TILOISSA

  • Tilat siivotaan aina puhtaista kohteista likaisempiin päin. Kaikki usein kosketeltavat pinnat (esim. ovenkahvat, käsinojat, pöytäpinnat, valokatkaisijat, vesihanat) tulee puhdistaa huolellisesti ja usein
  • Siivouksessa käytetään heikosti emäksistä yleispuhdistusainetta. Saniteettitiloissa voi siivousta tehostaa käyttämällä desinfiointiainetta.
  • Siivousvälineet puhdistetaan huolellisesti siivouksen päätyttyä. 

Lähde: TTL