Viimeisimmät uutiset

Taloyhtiöille tarjolla desinfiointia koronaviruksen torjuntaan siivouksen tukena tai tiloihin, missä tartunnan saanut on oleillut

Braleva Kiinteistöpalvelut Oy:n siivousliiketoimintayksikkö tarjoaa desinfiointipalveluja taloyhtiöille, jotka kokevat sen tarpeelliseksi yhteisissä tiloissaan.

Mitä desinfiointi tarkoittaa
Kyseessä on kemiallinen tai fyysinen menetelmä, jolla tuhotaan tai vähennetään mikrobeja pinnoilta ja välineistä.

Milloin tilat kannattaa desinfioida / puhtaanapidon rooli
Koronavirus voi elää pinnoilla useita vuorokausia. Tutkimukset ovat osoittaneet, että desinfiointiaineet tehoavat koronavirukseen. Siivoustaajuuksien tilapäinen lisääminen ja aseptinen työtapa voivat estää koronaviruksen leviämisen.  Tilojen desinfiointi on syytä suorittaa, jos on epäilys tai tieto siitä, että tiloissa tai pinnoilla on viruksia/bakteereja.

Siivous on merkittävässä asemassa epidemian aikana. Se tarkoittaa mikrobien, toiminnan ja leviämisen estämistä ja tuhoamista. (80 % viruksista ja bakteereista tarttuu käsien välityksellä, kätensä mukana mikrobin voi siirtää jopa 7:lle pinnalle. Tutkimusten mukaan koronavirus voi säilyä muovisilla pinnoilla (kaiteet, valokatkaisijat) jopa 72 h.

Mihin kohteisiin desinfiointi soveltuu?
Desinfiointeja tehdään taloyhtiöihin, yrityksille, yksityisille, kaikille, jotka sitä tarvitsevat. Desinfioitavia kohteita voivat olla esimerkiksi asuinhuoneistot, kerhotilat, toimistot, koulut, päiväkodit, sairaalat jne.

Käytetäänkö desinfioinnissa myrkkyjä?
Desinfiointi tehdään aina viranomaisten hyväksymillä aineilla.

Vinkkejä koronaviruksen torjuntaan

Desinfiointipalvelut
Desinfiointisiivous haluamassanne tilassa onnistuu Braleva Kiinteistöpalveluiden kautta. Desinfiointi ei korvaa normaalia siivousta, vaan tukee sitä. Desinfiointi ei kestä ikuisesti, vaan se joudutaan toistamaan tarvittaessa.

Yleinen siivous julkisissa tiloissa
Tilat siivotaan aina puhtaista kohteista likaisempiin päin. Kaikki usein kosketeltavat pinnat (esim. ovenkahvat, käsinojat, pöytäpinnat, valokatkaisijat, vesihanat) tulee puhdistaa huolellisesti ja usein.  Julkisissa tiloissa, joissa useat ihmiset koskettelevat pintoja, puhdistus tulisi tehdä ainakin päivittäin.

Taloyhtiön porrashuone ja muut yhteiset tilat ovat julkisia tiloja. Olettehan yhteydessä, mikäli haluatte tilata lisäsiivouksia normaalien viikkosiivousten lisäksi.

Koronavirus tarttuu myös pinnoilta
Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut yskii tai aivastaa. On mahdollista, että virus tarttuu myös kosketuksen kautta. Koronavirukset eivät säily ilmassa, eivätkä päiväkausia pinnoilla vaihtelevissa lämpötiloissa.

Laboratoriotutkimuksissa on havaittu, että virus voi säilyä pinnoilla muutamista tunneista muutamaan päivään. Pintojen osuus viruksen leviämisessä ei nykytiedon mukaan kuitenkaan ole merkittävä.

Jokainen voi omalla toiminnallaan hidastaa koronaviruksen leviämistä. Sosiaalisten kontaktien vähentäminen on nyt tärkeää myös terveille ihmisille, koska siten hidastetaan epidemian leviämistä. Vältä siis ihmisjoukkoja ja tungoksia ja pidä vähintään metrin etäisyys kanssaihmisiin.

Omaa ja läheistensä tartuntariskiä voi myös alentaa huolehtimalla käsi- ja yskimishygieniasta.

  • Pese kädet vedellä ja saippualla usein ja huolellisesti, ainakin 20 sekunnin ajan
  • Käytä alkoholipohjaista käsihuuhdetta, jos et voi pestä käsiäsi
  • Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.

Yski ja aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan ja laita nenäliina heti roskiin. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta hihaan, älä käsiisi.

Mikäli joudut liikkumaan taloyhtiön yhteisissä tiloissa, suosittelemme käyttämään käsineitä. Sairastuneen on hyvä suojata myös nenänsä ja suunsa kertakäyttöisellä nenäliinalla.

Lisätietoja siivouksesta antaa liiketoimintajohtaja Hannele Karma-Kivilinna hannele.karma-kivilinna@braleva.fi
p. 040 357 2866