Viimeisimmät uutiset

Tee oma paloharjoitus – et menetä mitään!

Tänä vuonna paloturvallisuusviikko haastaa kaikki perheet ja taloyhtiöt tekemään oman paloharjoituksen tuntuvan rahapalkinnon kannustamana. Tavoitteena on parantaa kaikkien paloturvallisuutta ja paloturvallisuustaitoja.

Palo saa useimmiten alkunsa ihmisen huolimattomuudesta tai unohtamisesta ja siksi suurin osa paloista olisi myös ehkäistävissä. Eniten paloja aiheuttaa sähkölaitteiden käyttö rikkinäisenä tai vastoin niiden käyttöohjeita. Erityisen huolellinen tulee olla lieden käytössä. Myös avotulen, kynttilöiden kanssa pitää olla tarkkana. Oma riskinotto vaikuttaa huomattavasti paloturvallisuuteen. Humalahakuinen alkoholinkäyttö yhdistettynä tupakointiin on vaarallinen yhdistelmä.

Paloharjoitusta tekemään

On tärkeää tietää, mikä paloja aiheuttaa ja tunnistaa vaaratekijät omasta ympäristöstään. Tänä vuonna paloturvallisuusviikko haastaa kaikki perheet ja taloyhtiöt omaan paloharjoitukseen. Paloharjoitus on nelivaiheinen. Ensin tutustutaan, miten paloja ehkäistään ja miten niihin varaudutaan. Sen jälkeen suunnitellaan, miten palon satuttua toimitaan ja lopuksi tehdään poistumisharjoitus.

Kun suorittaa paloharjoituksen 31.12.2016 mennessä, osallistuu samalla huomattavan rahapalkinnon arvontaa. Tee oma paloharjoitus osoitteessa www.paloturvallisuusviikko.fi Et menetä mitään!

Samalla voit ladata itsellesi kipinä-sovelluksen, joka muistuttaa sinua kuukausittain tarkistamaan oman palovaroittimesi toimivuuden.

tee oma paloharjoitus