Viimeisimmät uutiset

Vältä ylimääräiset kulut taloyhtiölle – laita joulupaperi sekajätteeseen

Nimestään huolimatta lahjapaperi tai paperikassit eivät kuulu paperinkeräykseen. Jotta joulun vietosta ei synny ylimääräistä laskua taloyhtiölle, lajittele lahjapaperit sekajätteeseen.

Yksi keino hallita taloyhtiön kuluja on oikea lajittelu, sillä puhdas keräyspaperi kerätään tuottajavastuulain mukaisesti veloituksetta. Sekajäte sen sijaan aiheuttaa taloyhtiölle kustannuksia.

Joulupaperi kuuluu painovärien ja teippien vuoksi seka- tai energiajätteeseen. Samoin esimerkiksi kalan perkauksessa likaantunut paperi kuuluu sekajätteeseen. Paperikassit, jauhopussit ja muut pakkaukset taas tulee lajitella kartonginkeräykseen.

”Jätemaksuja ei voi kiertää laittamalla paperinkeräykseen sinne kuulumatonta, sillä likaantunut materiaali joudutaan käsittelemään sekajätteenä. Jos näin käy, taloyhtiön kulut kasvavat ja muiden lajittelua varten näkemä vaiva menee hukkaan”, toteaa tuotealueiden johtaja Anssi Takala Encore Ympäristöpalveluista.

Postiluukusta tuleva paperi keräyspaperiastiaan

Hyvä nyrkkisääntö on, että kaikki postiluukusta tuleva paperi kuuluu keräyspaperiastiaan. Paperinkeräykseen kuuluvat sanoma- ja aikakauslehdet, mainokset, toimistopaperi ja kirjekuoret.

Puhdas keräyspaperi on mahdollista käyttää pehmopaperin ja sanomalehtipaperin raaka-aineena. Kierrätyspaperin käyttö korvaa uutta puuta paperin raaka-aineena.

 

Lähde: Encore Ympäristöpalvelut Oy