Viimeisimmät uutiset

Yksikään työpäivä ei ole samanlainen

Svetlana ”Sveta” Petrova on työskennellyt Bralevassa 16 vuotta. Pääasiassa hän on työskennellyt siivouksen parissa, mutta on hän vuoden toiminut myös huoltomiehenäkin. Sveta työskentelee tällä hetkellä siivoustyönjohtajana ja hänellä 24 alaista.

– Työpäiväni alkaa työnjaolla, hoidan myös tuuraajat sairastapauksissa. Suunnittelen myös peruspesujen ja vahauksien aikataulut ja olen asiakkaisiin yhteydessä puhelimitse, sähköpostitse ja vierailen myös siivouskohteissa paikan päällä. Päivän aikana teen myös tarjouksia ja laskutusta, hankin tarvittavia työvälineitä ja tarvittaessa itsekin tartun moppiin.

Työpäivä ei siis kulu pelkästään työpöydän ääressä?

– Ei, työni on hyvinkin liikkuvaa ja sosiaalista. Tapaan paljon ihmisiä päivittäin. Kuljen kiinteistöissä silmät auki ja vinkkaan myös huoltoon, jos huomaan jonkin epäkohdan, esimerkiksi lamppu on palanut tai silikonisaumat ovat vaihdon tarpeessa.

Sveta saapui Suomeen 16 vuotta sitten, eikä osannut juurikaan suomea tuolloin.

– Aloitin harjoittelija ja opiskelin suomea samalla, etenin siivoojaksi ja myöhemmin tiiminvetäjäksi. Kouluttauduin palveluohjaajaksi ja siitä etenin nykyiseen työhöni siivoustyönjohtajaksi.

– Pidän työstäni, sillä se tarjoaa riittävästi haasteita ja antaa mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä, mikäli niin itse haluaa. Työni on myös monipuolista, yksikään päivä ei ole samanlainen. Ja koskaan herätessäni aamulla en tiedä etukäteen, mitä päivä tuo tullessaan.

Mitä työvälineitä käytät työpäivän aikana?

– Puhelin soi melkein koko ajan, tietokone on myös tärkeä väline, mutta niin myös kynä, auto, erilaiset siivousvälineet ja mittanauha.

Mihin työssäsi tarvitset mittanauhaa?

– Kauttamme tilataan porrashuoneisiin mattoja ja työssäni olen huomannut, että mikään porras ei ole identtinen samassa taloyhtiössä, porrashuoneen mitat pitää aina tarkastaa tilauksiin.

Millainen tiimisi on?

– Paras. Sen kanssa on mukava tehdä töitä. Hyvä tiimi ja hyvä asenne ratkaisee monta ongelmaa jo etukäteen. Tiimissämme on mahdollisuus oppia ja kasvaa.

Koetko olevasi oikealla alalla?

– Kyllä koen. En mieti muita mahdollisuuksia.

braleva svetlana petrova

Svetlana ”Sveta” Petrova

  • ikä: 50
  • ammatti: siivoustyöjohtaja
  • koulutus: kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto, lähiesimiesammattitutkinto. Kaupan alan koulutus Virossa.
  • harrastukset: kävely, uinti, tanssiminen
  • motto: älä koskaan anna periksi! Hyvä mieli tarttuu myös muihin. Ota asiat sellaisina kuin ne ovat.
  • innostuu: haasteista.