Viimeisimmät uutiset

Älä jätä taloyhtiön yhtiökokousta väliin!

Kevät on yhtiökokousten aikaa. Useimmissa taloyhtiöissä se ajoittuu maalis-toukokuulle. Miksi yhtiö- kokoukseen kannattaisi osallistua? Sitä harva edes miettii, ja suurin osa jättää menemättä. Mutta kyllä, se kannattaa. Osakkeenomistaja älä jätä yhtiökokousta väliin!

Arvosta omaisuuttasi

Oma koti on meille monelle koko elämän suurin sijoitus ja ainut omaisuus. Taloyhtiössä sinun omaisuudestasi huolehtiminen on taloyhtiön hallituksen käsissä. Yhtiökokous valitsee hallituksen, eli sinä osakkeenomistajana voit vain yhtiökokouksessa vaikuttaa siihen, kuka sinun omaisuuttasi hoitaa ja miten.

Oma talous

Yhtiökokouksen päätökset vaikuttavat jokaisen osakkeenomistajan jokapäiväisiin kustannuksiin. Tulevan tilikauden talousarvio ja vastikkeiden suuruus päätetään yhtiökokouksessa.

Omaisuus arvoon

Korjaushankkeet – tehdäänkö niitä vai ei, vai siirretäänkö ne hamaan tulevaisuuteen? Vain sinä tiedät, mitä odotat oman omaisuutesi ja sijoituksesi arvon kehitykseltä. Jokaisella osakkeenomistajalla on omat henkilökohtaiset intressinsä. Korjaushankkeiden lykkääminen ei näennäisesti nosta kustannuksia juuri tällä hetkellä. Pidemmän päälle korjausten tekemättä jättäminen voi kuitenkin tehdä sen ja laskea omaisuuden arvoa. Vastaavat korjauskustannukset tulevat vuosi vuodelta myös entistä kalliimmiksi.

Yhtiökokouksessa voit äänestää puolesta tai vastaan. Valtaosa taloyhtiön hankkeista päätetään yhtiö- kokouksessa yksinkertaisella ääntenenemmistöllä yhtiökokouksessa edustettuina olevista äänistä. Vain yhtiökokoukseen osallistumalla voit antaa oman äänesi ja päättää.

Ei velvollisuuksia

Yhtiökokoukseen osallistuminen ei velvoita sinua mihinkään. Ketään ei esimerkiksi valita hallitukseen ilman hänen omaa suostumustaan. Päinvastoin yhtiökokouksessa saat monipuolisen näkemyksen taloyhtiösi asioiden tilasta ja tulevaisuudesta. Yhtiökokousaika on juuri nyt. Jos et ole vielä koskaan aikaisemmin osallistunut, mitä, jos tekisit sen tänä vuonna. Saatat yllättyä positiivisesti!

Valmistaudu ennakkoon

Ennen yhtiökokousta tutustu yhtiö- kokouskutsun mukana saamaasi yhtiökokousmateriaaliin ja esityslistalla mainittuihin päätösasioihin. Siten sinun on helppo esittää oma kantasi ja tiedät, mistä päätät.

Kutsun mukana lähetetään myös yhtiökokousopas, joka helpottaa yhtiö- kokoukseen osallistumista. Oppaassa kerrotaan, miten asiat yhtiökokouksessa käsitellään ja miten päätökset syntyvät. Siitä löytyvät myös yhtiökokoukseen liittyvät tärkeimmät termit.

Osakkaan vuoden tärkein kokous on yhtiökokous

Tilaa uutiskirjeemme!

Bralevan uutiskirje ilmestyy kerran kuukaudessa. Kirje sisältää asumisen hyötytietoa taloyhtiön osakkaille ja asukkaille. Uutiskirjeen tilauksen voit peruuttaa milloin tahansa uutiskirjeestä löytyvän linkin kautta.

*) =pakollinen tieto