Viimeisimmät uutiset

Osakkaan vuoden tärkein kokous lähestyy

Milloin viimeksi osallistuit yhtiökokoukseen? Oletko osakkaana jättänyt yhtiökokouksen aina väliin sillä ajatuksella, että päättäkööt muut puolestani? Pelkäätkö, että joudut hallitukseen, jos osallistut yhtiökokoukseen?

Yhtiökokous on osakkaan tärkein kokous vuodessa. Siellä tehdään päätöksiä, joilla on suora vaikutus asumiskustannuksiin ja tuleviin korjaushankkeisiin.

Koti on meille useimmille koko elämän suurin sijoitus.

Koti on meille useimmille koko elämän suurin sijoitus. Asunto-osakeyhtiössä sijaitseva koti tarkoittaa kärjistetysti sitä, että omistat huoneiston hallintaan oikeuttavat osakekirjat. Mitä tahansa päätöksiä yhtiökokouksessa tehdään, vaikuttaa se sinun elämääsi jossain määrin. Ja yleensä jälkikäteen ei ole valitusoikeutta yhtiökokouksen tekemistä päätöksistä.

Nyt ehkä jo mietitkin, että pitäisikö sittenkin osallistua seuraavaan yhtiökokoukseen. Mutta mitä jos et ymmärräkään mitään, mitä siellä puhutaan?

Olemme ottaneet tämän huomioon. Löydät tästä suppean yhtiökokousoppaan, laajempi versio on luettavissa täällä. Toivottavasti näistä on sinulle hyötyä!

Viime keväänä otimme Bralevassa käyttöön etäkokoukset. Yhtiökokouksissa tulee olla kuitenkin lain mukaan fyysinen pitopaikka ja ainakin yksi osakas paikalla. Kerromme Etäkokouksista tuli arkipäivää -jutussamme asiakkaidemme kokemuksista, miten kokoukset ovat sujuneet. Useampikin asiakas on kiitänyt sitä, että nyt on kokoukseen voinut osallistua vaikka mökiltä käsin, kun aiemmin on loman takia jäänyt yhtiökokous väliin.

Rohkeasti siis osallistumaan yhtiökokouksiin!

Rohkeasti siis osallistumaan yhtiökokouksiin! Itse osallistuin 15 vuotta sitten ensimmäiseen yhtiökokoukseen ja pääsin heti hallitukseen. Huom pääsin, en joutunut. Pääsin heti vaikuttamaan tulevan putkiremontin suunnitteluun. Sen jälkeen on uusittu parvekkeita, porrashuone, ikkunat, lämmönvaihdin jne. Näinä vuosina olen oppinut älyttömästi kiinteistöpidosta. Siksi aina ihmettelenkin, miten joku voi pitää hallitustyötä tylsänä. Meidän taloyhtiössä se ei ainakaan sitä ole ollut.

Viestintä- ja markkinointipäällikkö Mervi Ala-Prinkkilä