Viimeisimmät uutiset

Ilmoita remontista taloyhtiölle ja naapureille

Oman kodin remontti on kiva ja odotettu tapahtuma. Naapuruussuhteet saattavat kuitenkin joutua koetukselle remontin aiheuttaman häiriön takia. Remonteissa riittää ”riideltävää”, mutta yleisin huomauttamisen aihe on kuitenkin ilmoittamatta jättäminen. Lain mukainen ilmoitusvelvollisuus koskee niin taloyhtiötä kuin naapureitakin. Huolehdi, ettei oma remontti häiritse muiden elämää kohtuuttomasti.

TIEDOTA NAAPUREITA

Remontista aiheutuu helposti häiritsevää ääntä, joka kantautuu pitkälle. Naapurisovun vaalimiseksi on sekä kohteliasta että myös lain vaatima velvoite ilmoittaa tulevasta huoneistoremontistaan. Vesikatkoista tulee aina ilmoittaa etukäteen vähintään rappukäytävän ilmoitustaululla, mielellään myös katkon piiriin kuuluviin huoneistoihin jaettavalla erillisellä tiedotteella.

MELUA AIHEUTTAVAT TYÖT PÄIVÄS AIKAAN

Suorita melua tuottavat työt päiväsaikaan ja tutustu asukassivuilla taloyhtiösi järjestyssääntöihin. Ajoita ja toteuta työt järjestyssääntöjen mukaan.

YLEISTEN TILOJEN SIISTEYS

Huoneistoremontista aiheutuva sotku ei kuulu taloyhtiön siivottavaksi.
On hyvä sopia etukäteen taloyhtiön kanssa, miten huolehditaan yleisten tilojen siisteydestä. Siisteydestä huolehtiminen on tärkeää remontin kaikissa vaiheissa.

KULKUTIET VAPAAKSI

Pelastusteitä ei saa tukkia, eikä autoja saa pysäköidä siten, että ne estävät muiden normaalia liikkumista. Turvallisuussyistä kulkuteille tai porrashuoneisiin ei saa varastoida tavaraa. Huoneistoihin on oltava koko ajan esteetön pääsy.

REMONTTIJÄTTEET JÄTTEENKERÄYKSEEN

Omasta huoneistoremontista syntyvät jätteet tulee aina toimittaa asianmukaisesti yleisille jätteenkeräyspaikoille. Jos tarvitset remontin ajaksi jätelavaa, tiedustele hallitukselta, minne sen voi sopivasti sijoittaa.

Ilmoita remontista taloyhtiölle Asukassivujen muutostyöilmoituksella. Ilmoitusvelvollisuus on lähtökohtaisesti varsin laaja.

Kirjaudu asukassivuille tästä

Lue lisää huoneistoremonteista täällä

Tilaa uutiskirjeemme!

Bralevan uutiskirje ilmestyy kerran kuukaudessa. Kirje sisältää asumisen hyötytietoa taloyhtiön osakkaille ja asukkaille. Uutiskirjeen tilauksen voit peruuttaa milloin tahansa uutiskirjeestä löytyvän linkin kautta.

*) =pakollinen tieto