Viimeisimmät uutiset

Piha ja ulkorakenteet

Keväällä piha-alueiden paljastuttua lumen alta on aika tarkistaa missä kunnossa piha, kasvillisuus ja rakenteet ovat. Kiinteistökierroksella tehdään huomiot mahdollisista routavaurioista ja muista korjattavista vioista ja puutteista.

Välitöntä korjausta vaativiin toimenpiteisiin ryhdytään saman tien ja isompien, seuraavan vuoden hankkeiden osalta käynnistetään korjaussuunnittelut.

Kevät on oikea aika hoitaa myös pihan istutukset. Monien puiden ja pensaiden paras leikkausaika on ennen lehtien puhkeamista. Myös istutusalueet on helpointa siistiä talven jäljiltä ennen lehtien puhkeamista. Pensaiden leikkaustarvetta arvioidessa on hyvä huomioida myös turvallisuus. Pihan kasvit eivät saa rehottaa valtoimenaan, jotta näkyvyys säilyy.

Monia pihan töitä voidaan tehdä yhdessä talkoilla. Kiinteistökierroksella on hyvä suunnitella, mitä tehdään talkoilla ja mikä annetaan viheralueiden hoidosta vastaavalle.

Lue lisää

Pihan kannalta kerran tai kaksi kertaa vuodessa pidetyt talkoot eivät aina ole riittävä hoitotoimenpide, lue lisää jutussamme piha kukoistavaksi säännöllisellä hoidolla.

Tilaa uutiskirjeemme!

Bralevan uutiskirje ilmestyy kerran kuukaudessa. Kirje sisältää asumisen hyötytietoa taloyhtiön osakkaille ja asukkaille. Uutiskirjeen tilauksen voit peruuttaa milloin tahansa uutiskirjeestä löytyvän linkin kautta.

*) =pakollinen tieto