Viimeisimmät uutiset

Mitä on tekninen isännöinti?

Tekninen isännöinti voi olla taloyhtiön osakkaille ja asukkaille tuntematon termi, vaikka teknisen isännöitsijän apua tarvitaankin yllättävän usein.

Tässä artikkelissa kerromme, miten tekninen isännöinti eroaa perinteisestä isännöinnistä, ja mitä hyötyä teknisen isännöintipalvelun ostamisesta on taloyhtiöille.

Tekninen isännöinti ja isännöinti – onko niillä eroa?

Tekninen isännöinti ja isännöinti ovat toisistaan poikkeavia asioita ja kumpaankin vaaditaan erilaista osaamista. Isännöitsijä keskittyy perinteisesti taloyhtiön hallinnollisiin asioihin, kuten vastikevalvontaan, laskujen maksuun ja taloustilanteen seurantaan.

Lue kattava listaus isännöitsijän tehtävistä täältä.

Sen sijaan tekninen isännöitsijä voidaan tarvita tueksi, kun taloyhtiössä ilmenee kiinteistön rakenteisiin liittyviä ongelmia, jotka vaativat isoja korjaustöitä tai jos halutaan päivittää kiinteistön vanhaksi käynyttä tekniikkaa vastaamaan nykypäivän vaatimuksia.

Tekninen isännöinti ei koskaan ole osa perinteistä isännöintiä, vaan palvelu ostetaan lisäpalveluna tarpeen tullessa eteen. Tarve voi ilmetä esimerkiksi silloin, kun kiinteistöön tulee vesivahinko, tulipalon yhteydessä savuvahinkoja tai sisäilman laadun parantamiseksi tarvitaan teknisiä ratkaisuja. Tyypillisin hetki kutsua paikalle tekninen isännöitsijä, on osakkaan halu toteuttaa mittavia muutostöitä, kuten kylpyhuoneremontti.

Teknisen isännöinnin palvelun laajuus vaihtelee tarpeesta riippuen. Tekninen isännöitsijä voi toimia taloyhtiön nimissä ja hoitaa muutos- tai korjaustyöhankkeen alusta loppuun aina kilpailutuksesta projektin päättymiseen. Myös konsultointiavun ostaminen on mahdollista, ja usein konsultointia tarvitaankin päätösten tueksi. Tekninen isännöitsijä osaa koostaa tilannearvion selkeään ja selkokieliseen muotoon, jotta taloyhtiön hallitus pystyy tekemään oikeita päätöksiä.

Keitä tekniset isännöitsijät sitten ovat? He ovat alansa ammattilaisia ja koulutustaustaltaan usein insinöörejä tai rakennusmestareita. Toinen mahdollinen urapolku on myös edetä tekniseksi isännöitsijäksi aloittamalla kiinteistönhoitajana, etenemällä työnjohtajaksi ja siitä koulutuksen kautta tekniseksi isännöitsijäksi.

Braleva auttaa myös teknisessä isännöinnissä 

Braleva on auttanut useita taloyhtiöitä teknisessä isännöinnissä lukuisissa erilaisissa teknisissä haasteissa. Olipa kyse peruskorjauksesta, pienkorjauksesta tai konsultointiavun tarpeesta, me olemme apunasi. Valvomme osakkaiden muutostyöt, teemme kartoituksia ja tarveselvityksiä.

Katso videolta, millaisia kokemuksia Helsingin Lauttasaaressa sijaitsevassa asunto-osakeyhtiö Taivaanvuohentie 8:ssa ollaan Bralevan teknisestä isännöinnistä. Voit myös lukea lisää Bralevan teknisestä isännöinnistä täältä.

 

Tilaa uutiskirjeemme!

Bralevan uutiskirje ilmestyy kerran kuukaudessa. Kirje sisältää asumisen hyötytietoa taloyhtiön osakkaille ja asukkaille. Uutiskirjeen tilauksen voit peruuttaa milloin tahansa uutiskirjeestä löytyvän linkin kautta.

*) =pakollinen tieto