Viimeisimmät uutiset

Keväällä päätetään tärkeistä asioista

Yhtiökokous on osakkaan tärkein vaikutuskanava taloyhtiössä. Se on taloyhtiön ylin päättävä elin, jossa sinä osakkaana päätät taloyhtiösi asioista. Yhtiökokoukseen osallistumalla pääset vaikuttamaan asumiskustannuksiisi ja saat tietoa siitä, miten omaisuuttasi hoidetaan. Voit myös vaikuttaa hallituksen valintaan eli päätökseen siitä, kuka sinun omaisuuttasi hoitaa.

Yhtiökokouksessa osakkeenomistajat mm.

• päättävät taloyhtiönsä yhtiövastikkeen määrästä ja talousarviosta
• valitsevat hallituksen taloyhtiölleen
• päättävät merkittävimmistä korjaushankkeista ja remonteista
• vahvistavat tilinpäätöksen ja myöntävät vastuuvapauden

Kannattaa osallistua!

Yhtiökokouksen päätökset vaikuttavat jokaisen osakkeenomistajan asumiskustannuksiin sekä monesti myös asumisviihtyvyyteen. Osallistuminen yhtiökokoukseen ei velvoita sinua mihinkään. Ketään ei esimerkiksi valita hallitukseen ilman hänen omaa suostumustaan.
Tarkkaile postiasi, tutustu yhtiökokousmateriaalin ja osallistu. Vain osallistumalla voit vaikuttaa.

Lähtisitkö mukaan hallitukseen?

Taloyhtiön hallitustyö on antoisaa. Se tarjoaa näköalapaikan taloyhtiön asioiden hoitamiseen. Hallituksessa pääsee vaikuttamaan siihen, minkälainen oma taloyhtiö on, miten sitä johdetaan ja miten omaa omaisuutta hoidetaan.
Taloyhtiön asiat ovat mitä moninaisempia taloushallinnosta laajoihin korjausrakentamishankkeisiin, palveluntuottajien valintaa ja tiedottamista unohtamatta. Hallituksen jäsenenä olet osallisena niissä kaikissa. Omaa tietämystään on helppo lisätä hallituksen jäsenille suunnatuilla koulutuksilla.
Hallituksen jäsenyys on monenlaista osaamista kartuttava tehtävä, josta voi olla hyötyä myös omassa työssäsi. Merkintänä CV:ssä se on arvostettu luottamustehtävä!

Asukassivuilla

tarkemmin tietoa siitä, miten asioita yhtiökokouksessa käsitellään mm.
– kuka saa osallistua
– mistä päätetään
– miten päätökset syntyvät
– äänestäminen ja
– yhtiökokouksen tärkeimmät termit
– >Asukassivuille

Kiinnostuitko? Pyydä tarjous!