Viimeisimmät uutiset

Mitä on isännöinti?

Isännöinti on tärkeä osa taloyhtiön johtamisessa ja talouden hallinnassa. Isännöitsijä onkin taloyhtiön hallituksen tärkein kumppani, joka varmistaa, että taloyhtiön asiat hoituvat. Näin hallituksen jäsenten aika ei kulu erilaisiin paperitöihin ja selvittelyihin.

Isännöitsijän avulla taloyhtiön hallitus voi hoitaa yhtiön talouden ja asiat lainmukaisesti ja taloyhtiön etu huomioiden. Isännöinti vaatii osaamista ja kokemusta, sillä isännöitsijä on vastuussa tärkeistä taloyhtiön asioista. Isännöitsijän avulla hallitus voi keskittyä valintojen ja päätösten tekemiseen.

Isännöitsijän vähimmäistehtävät on määritelty asunto-osakeyhtiölaissa. Usein isännöinti kuitenkin räätälöidään taloyhtiön tarpeen ja koon mukaan. Isännöitsijän tehtävistä sovitaan aina erikseen isännöintisopimuksessa, joka tehdään isännöintitoimiston ja taloyhtiön välille.

Isännöinnin rooli on toimia hallituksen tukena oikeissa päätöksissä

Taloyhtiön johtaminen vaatii vaatii mm. kokousten pitämistä, päätösten tekemistä sekä sujuvaa yhteydenpitoa isännöitsijän kanssa. Isännöinnin rooli on erityisesti toimia hallituksen tukena.

Isännöitsijä auttaa muun muassa seuraavissa asioissa:

  • Pitää huolta päätösten lainmukaisuudesta ja siitä, että taloyhtiön hallitus saa tarpeeksi tietoa päätösten tueksi
  • Järjestää kokouksia, joissa käsitellään taloyhtiön asioita
  • Valmistelee talousarvion seuraavalle tilikaudelle. Talousarvio auttaa hallitusta johtamaan taloyhtiötä, niin että taloustilanne säilyy vakaana
  • Hoitaa taloyhtiön kirjanpidon ja mahdollisten lainojen hoidon
  • Huolehtii vastikkeiden laskutuksesta ja maksuvalvonnasta
  • Isännöinti on tukena myös silloin, kun hallitus haluaa kehittää taloyhtiötä. Kokemuksensa kautta isännöitsijä osaa konsultoida ja antaa näkemystä siihen, kuinka taloyhtiön talous kestäisi suunnitellut kehitystoimenpiteet

Olemme listannet isännöitsijän tehtäviä yksityiskohtaisemmin artikkelissa Isännöitsijän tehtävät.

Isännöitsijä ei yleensä ole yksittäinen henkilö, vaan taloyhtiö saa avukseen tiimin. Näin varmistetaan, että asiat sujuvat aikataulussa ja joutuisasti eikä taloyhtiön asiat ole koskaan yhden ihmisen varassa.

Isännöinti ja tekninen isännöinti ovat eri asioita

Toisinaan taloyhtiö saattaa tarvita tuekseen myös teknistä isännöitsijää. Onkin tärkeää ymmärtää, ettei tekninen isännöinti kuulu automaattisesti osaksi isännöintipalvelua, vaan kyseessä on erikseen ostettava lisäpalvelu. Tekninen isännöinti onkin erityisosaamista, jota hyödynnetään kun halutaan tehdä laajempia kunnossapitotarveselvityksiä tai kun sattuu suuria korjaustoimenpiteitä vaativa vahinko.

Olemme kirjoittaneet tarkemmin teknisestä isännöinnistä artikkelissa Mitä on tekninen isännöinti.

Isännöintiä Bralevalta vuosien kokemuksella

Braleva tarjoaa isännöintiä yli 50 vuoden kokemuksella. Isännöintiasiakkaanamme tiedät aina, mitä taloyhtiössäsi tapahtuu. Käytettävissäsi on ajantasaisin tieto ja osaaminen sekä digitaalinen järjestelmä, jossa taloyhtiösi asiat ovat aina järjestyksessä.

Tilaa uutiskirjeemme!

Bralevan uutiskirje ilmestyy kerran kuukaudessa. Kirje sisältää asumisen hyötytietoa taloyhtiön osakkaille ja asukkaille. Uutiskirjeen tilauksen voit peruuttaa milloin tahansa uutiskirjeestä löytyvän linkin kautta.

*) =pakollinen tieto

Pyydä nyt tarjous isännöinnistä