Viimeisimmät uutiset

Kaikki isännöinnistä -opas 2022

Mietityttääkö isännöinnin hankinta, hinta tai kilpailuttaminen? Vai oletko kiinnostunut urasta isännöitsijänä ja olet miettinyt kuinka alalle pääsee? Tähän artikkeliin olemme koonneet yhteen paikkaan kaiken verkkosivuiltamme löytyvän sisällön isännöinnistä. Artikkeleistamme löydät vastaukset yllä mainittuihin kysymyksiin ja paljon muuta tietoa isännöinnistä.

Mitä on isännöinti?

Lähes kaikki taloyhtiöt päättävät hankkia isännöitsijän avukseen taloyhtiön asioiden hoitamiseen. Isännöitsijä auttaa pitämään huolta siitä, että taloyhtiön asiat hoidetaan lainmukaisesti ja siten, että yhtiön talous pysyy tasapainossa. Isännöitsijän työnkuva on todella monipuolinen, minkä vuosi voi olla vaikeaa tietää mitä kaikkea isännöitsijän tehtäviin voi kuulua.

Olemme kirjoittaneet aiheesta kattavan artikkelin, jossa käsittelemme isännöitsijän roolia taloyhtiön asioiden hoitamisessa.

Lue täältä lisää mitä isännöinti on

Jos sen sijaan olet kiinnostunut tietämään tarkemmin, mitä kaikki yksittäisiä tehtäviä isännöitsijälle kuuluu voit lukea isännöitsijän tehtävistä täältä. Tässä artikkelissa käsittelemme myös sitä, missä asioissa sinun tulee olla yhteydessä kiinteistöhuoltoon, kirjanpitäjään tai asiakaspalveluun isännöitsijän sijaan.

Mistä isännöinnin hinta muodostuu?

Isännöinnin hinta nousee puheenaiheeksi taloyhtiöissä vuosittain. Hallitusten jäsenten onkin hyvä ymmärtää, mitkä kaikki asiat isännöintiin vaikuttavat. Hintaymmärrys auttaa taloyhtiön hallitusta puntaroimaan isännöinnin hinta-laatusuhdetta ja tekemään taloyhtiön edun mukaisia valintoja. Artikkelissa kerromme, miten muun muassa taloyhtiön koko, ikä, tyyppi ja sijainti vaikuttavat isännöinnin hintaan.

Lue täältä miten isännöinnin hinta muodostuu

Isännöinnin kilpailuttaminen

Isännöinnin kilpailuttaminen nousee taloyhtiöissä ajankohtaiseksi tyypillisesti silloin, kun nykyisen isännöitsijän kanssa on ilmennyt palvelun laatuun liittyviä haasteita. Kilpailuttamisella voidaan myös hakea kustannussäästöjä. Olemme kirjoittaneet aiheesta artikkelin, jonka tavoitteena antaa sinulle kaikki tieto, mitä tarvitset onnistuaksesi kilpailuttamisessa. Artikkelista sinulle selviää, mitä kaikkea tarjouspyynnöstä olisi hyvä löytyä, ja millaisiin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun vertailet isännöintitoimistoilta saatuja tarjouksia.

Lue täältä miten onnistut isännöinnin kilpailuttamisessa

Tekninen isännöinti

Tekninen isännöinti on monelle perinteistä isännöintiä tuntemattomampi termi. Teknisen isännöitsijän osaamista tarvitaan taloyhtiöissä kuitenkin yllättävän usein. Tekninen isännöitsijä voi olla apuna esimerkiksi silloin, kun osakas haluaa toteuttaa osakkeessaan mittavia muutostöitä tai kun sattuu yllättävä vesivahinko. Tekninen isännöinti ei koskaan kuulu osaksi perinteistä isännöintiä. Lukemalla artikkelin ymmärrät tarkemmin teknisen isännöitsijän roolin sekä sen, miten teknistä isännöintiä hankintaan.

Lue täältä mitä on tekninen isännöinti

Kuinka päästä isännöitsijäksi

Ura isännöitsijänä kiinnostaa monia, sillä alan työllistymismahdollisuudet ovat hyvät. Isännöitsijän työnkuva on monipuolinen ja sisältää ihmisten kohtaamista. Olemme kirjoittaneet aiheesta artikkelin, jossa kerromme millaisia taitoja isännöitsijältä olisi hyvä löytyä.

Uralle voi suunnata useita erilaisia polkuja pitkin. Artikkelissa olemme avanneet myös sitä, millainen koulutustausta isännöitsijältä tyypillisesti löytyy. Alalle voi myös kouluttautua erikseen hankkimalla isännöitsijän ammattitutkinnon, ja kokeneemmille isännöitsijöille on tarjolla monipuolisia jatkokouluttautumismahdollisuuksia.

Lue täältä lisää kuinka isännöitsijäksi pääsee

Braleva isännöinti

Me Bralevalla isännöimme useita eri kokoisia taloyhtiöitä Espoossa, Helsingissä, Järvenpäässä, Kauniaisissa, Keravalla, Kirkkonummella, Tuusulassa ja Vantaalla.

Me haluamme varmistaa, että hallituksen jäsenien on mahdollisimman vaivatonta tehdä onnistuneita päätöksiä. Autamme varmistamaan asumisen sujuvuuden sekä sen, että talous pysyy tasapainossa. Meiltä saat tueksi isännöitsijöiden tiimin etkä ole koskaan yhden ihmisen varassa.

Tilaa uutiskirjeemme!

Bralevan uutiskirje ilmestyy kerran kuukaudessa. Kirje sisältää asumisen hyötytietoa taloyhtiön osakkaille ja asukkaille. Uutiskirjeen tilauksen voit peruuttaa milloin tahansa uutiskirjeestä löytyvän linkin kautta.

*) =pakollinen tieto

Lue lisää Bralevan isännöintipalveluista